Stage lopen bij de Golfacademie

Een aantal van u heeft hem vast al regelmatig gezien bij de golfacademie, sinds een aantal maanden loopt Jos Douwma stage als golfprofessional bij Sven Kitseroo. De redactie vroeg Jos om zich voor te stellen en ons te vertellen waar hij zich zoal mee bezig houdt. Hij deed dit met een vlog waarin een aantal van zijn activiteiten te zien is.

Jos stelt zichzelf even voor

Mijn naam is Jos Douwma. Ik ben 39 jaar oud en woon samen met mijn vriendin en zoontje Dex van 4 jaar oud in Bennebroek. Twee jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om het roer om te gooien en mijn passie achterna te gaan en golfprofessional te worden. Na mijn studie sportmarketing en -management aan de Johan Cruyff University heb ik voornamelijk gewerkt in sales en marketing, maar merkte dat ik daar niet echt blij van werd. Toen ik twee jaar geleden naar Bennebroek verhuisde heb ik besloten om iets te gaan doen waar ik wel gelukkig van zou worden en dat is het geven van golfles: mensen helpen en zo hun golfspel te verbeteren. Via via kwam ik in contact met Sven en mocht ik stage bij hem komen lopen, wat ik nog steeds met heel veel plezier doe!

Ik golf zelf sinds 2005 en heb naast het golfen altijd op hoog niveau gehockeyd. Halverwege volgend jaar ben ik klaar met de PGA opleiding en wil ik ergens aan de slag als professional. Ik wil graag mijn kennis die ik heb opgedaan als tophockeyer gebruiken bij het begeleiden/coachen van spelers in combinatie met clubfitting en golfreizen. Verder wil ik mijzelf tijdens mijn stage (en daarna) blijven ontwikkelen als golfprofessional en me verdiepen in de technologische hulpmiddelen bij de golflessen als Trackman, Forceplates, etc.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies