image

WeCo wedstrijdseizoen 2021

Battle of the Sexes winnaars 2021: de Heren!

Het jaar waarin wij ons 35-jarig jubileum groots wilden vieren. Alle voorbereidingen door de Wedstrijd- en Lustrumcommissie ten spijt, hebben we door alle beperkende maatregelen een ‘bescheiden’ viering mogen organiseren. Op zich konden gelukkig alle bijzonder feestelijke wedstrijden in de lustrumweek in september wel doorgang vinden, maar helaas het jubileumfeest en de HGC ‘verjaardagsborrel’ niet.

Terugkijkend op het seizoen 2021 zijn wij als WeCo toch zeer verheugd over alle enthousiaste deelnemers aan alle door ons georganiseerde wedstrijden. In de afgelopen 10 jaar hebben we nog nooit zoveel deelnemers aan wedstrijden mogen begroeten! Van de Maandag Ochtend Competitie (MOC), de Zomeravond Competities (ZAC) op maandag, woensdag en donderdag, de Damesochtend (DaCo) op dinsdag, Heren Senioren Ochtend (SeCo) op vrijdag, Old Grand Dad én Opa & Oma wedstrijden, Winterhard op zaterdagochtend tot en met alle weekendwedstrijden van de WeCo: een totaal van 8515 wedstrijdrondes in 2021!

Het is dan ook wel een bijzonder jaar geweest, waarin we in eerste instantie helemaal geen wedstrijden mochten organiseren en er uitsluitend 9 holes golf met maximaal 2 personen kon worden geboekt. Op 10 maart was het weer toegestaan om met 4 personen 18 holes te spelen, maar nog geen wedstrijden. Vanaf dinsdag 30 maart mochten we dan eindelijk weer wedstrijden spelen: de DaCo beet het spits af met direct een (meer dan) maximaal aantal deelneemsters. Het echte verenigingsleven kwam nu weer gedeeltelijk op gang, maar doordat het restaurant nog niet open mocht, werd dit dus beperkt tot een ronde golf spelen, eventueel nog bijpraten (voor en na de ronde) bij de ‘Take-Away corner’ en dan weer naar huis. Pas vanaf woensdag 19 mei mocht eindelijk het terras weer open voor maximaal 50 personen en maar met 2 personen per tafel. Zaterdag 5 juni konden we weer terug naar het ‘oude normaal’. Het was nu ook weer toegestaan om van het restaurant (binnen) gebruik te maken en zo konden we dus ook weer alle deelnemers aan de wedstrijdtafel ontvangen en na afloop prijzen uitreiken!

Ook nu is de Wedstrijdcommissie alweer druk met de voorbereidingen van de wedstrijdkalender voor 2022, waarbij we ons terdege realiseren dat alles ‘onder voorbehoud’ van de op dat moment geldende COVID-19 restricties’ zal zijn. Wij hopen u allen weer snel op de baan te ontmoeten en kijken uit naar uw deelname aan onze wedstrijden in 2022! Blijf vooral gezond & golf!

Met sportieve groet, De Wedstrijd Commissie HGC

Senioren Commissie

Het was me het jaartje wel, 2021. Terugkijkend valt op met welk gemak we ons wisten aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Want, waar kon je onder deze ingewikkelde omstandigheden beter met je vrienden zijn dan op onze prachtige fairways en schitterende greens? Ruimte genoeg en dit jaar ook nog eens opgeluisterd door kleurige perken met wilde veldbloemen.

Het oefenen van je doorzettingsvermogen en precisie in deze fantastische omgeving heeft ook dit jaar iedereen telkens weer als een dankbare beproeving doen ervaren. Ongeacht het resultaat valt op hoe opgewekt de algemene reactie na afloop is en dat men weer helemaal soepel van lichaam en geest is. Zelfs met een teleurstellende kaart is de stemming na afloop in het restaurant dan ook altijd van een grenzeloos optimisme en de goede voornemens voor volgende wedstrijden zijn dan niet van de lucht.

Alleen de prijsuitreikingen waren een beetje soberder dan weleer. Wellicht omdat enkelingen er toch voor kozen om op meer dan anderhalve meter de resultaten af te wachten. De gewonnen ballen en flessen wijn vonden evenwel altijd een goede bestemming. Verder gaan we ons Captains Dinner, dat we traditioneel gezien altijd begin december vieren, nu ergens in het voorjaar houden. Weliswaar met een aangepast voorjaarsmenu, want kapucijners met uitjes en spek op het terras met de ondergaande voorjaarszon combineert nu eenmaal minder.

Neemt niet weg dat we kunnen terugkijken op een geslaagd jaar. Ons uitje naar de golfbaan Princenbosch, even voorbij Breda, droeg daar zeker aan bij. Perfect weer, schitterende baan en voortreffelijk diner na afloop. En niet te vergeten: perfect georganiseerd!

En Jules, onze mascotte, die waakt over onze gezondheid, etiquette en prestaties, heeft dit allemaal van nabij geobserveerd en goed bevonden. In 2022 zeker voor herhaling vatbaar! Het komende jaar zal dan ook weer opnieuw in het teken staan van volharding en tevredenheid.

Ook gaan wij weer strijden om onze trofeeën en wisselbekers in 2022. Ze staan leuk hoor op je bureau of de schoorsteenmantel. Er zijn prijzen waar hard om gestreden wordt. Die hebben al een tweede of derde sokkel om de extra naamplaatjes te kunnen herbergen, zoals de Strokeplay Trofee.

Ten slotte sluit ik graag af met de wens dat jullie allen en je dierbaren een sportief en gezond nieuw jaar tegemoet mogen zien en dat we elkaar het komende jaar regelmatig in opgewekte stemming door de baan mogen terugzien.

Frides Laméris

Dames Commissie

Vossenjacht

Op 7 september jl. speelden de dinsdagdames een Vossenjacht in fantastisch weer. De Vossen (Yulin voor de 18 holes en Sonja voor de 9 holes) scoorden erg goed en daar hadden de speelsters een behoorlijke kluif aan. Zo ook aan de 'hersengymnastiek' daarna, omdat we na een lange tijd onze kaarten weer handmatig moesten uitrekenen, omdat de par van alle holes veranderde in de Vossenpar. Vonny Djamal van Toko Vonn (met zaken in Heemstede en in Bloemendaal) had alle prijzen verzorgd. Zij kreeg als dank een fleurig boeket. We startten de dag met koffie of thee met een prachtige petit four met ons nieuwe Damesochtendlogo erop. Na de wedstrijd kregen de dames een drankje en lekkere borrelhapjes aangeboden.

Prijswinnaars van de 18 holes: 1. Retty de Vries met 50 Stableford punten 2. Vonny Djamal met ook 50 Stableford punten, en dan kijken we naar de laatste 9 holes en die had Retty beter gelopen. 3. Kitty van Diggele met 48 punten 4. Yvonne van Assema die het dichtst bij de score van de Vos heeft gelopen qua score. Neary: 0-24.9 Patricia Zwaal 25.0 - 54.0 Willy Struik Longest drive: 0 - 24.9 Yulin Tjan 25.0 - 54.0 Kitty van Diggele Tweary: Yulin Tjan

Prijswinnaars van de 9 holes: 1. Yvonne Kooren met 33 Stableford punten 2. Lidwien van Velsen met 28 punten 3. Joyce Stam met 27 punten 4. Marianne de Ruiter die het dichtste bij de Vos heeft gelopen qua score. Neary: Jacqueline Ladrak Longest drive: Dorien Venbroek

Vos Yulin gaf haar prijzen aan de DaCo, waarvoor dank. Deze kunnen we op een ander moment weer inzetten. Al met al een prachtige dag!

Afsluiting zomerseizoen

Op dinsdag 26 oktober jl. sloten wij het zomerseizoen af met zo’n 70 dames. Een 9 holes gunshotwedstrijd op Leeghwater en Lynden. Helaas mochten er geen buggy’s in de baan, maar de dames konden wel genieten van een heerlijke lunch, prima verzorgd door de keukenbrigade onder leiding van Peter. Dennis en zijn team liepen zich de benen uit het lijf om iedereen van een natje en een droogje te voorzien.

Tijdens de lunch zijn de seizoensprijzen uitgereikt. Doordat niet alle dames iedere week de wedstrijdklassementen bekijken was de verrassing groot!

Op haar bekende wijze gaf Ilona Pessel in dichtvorm een overzicht van het toch wel ‘zeer afwisselende’ speelseizoen en reikte daarna de Zomerbekers uit. Deze werden gewonnen door Patricia Zwaal (0-24.9) en Trudy Botman (25.0 – 36) van de 18 holes en Joyce Stam van de 9 holes.

Elke Oudendijk en Arjet Wassenaar wonnen de Ringerscore (het aantal gescoorde parren en birdies) op de 18 holes. Jenny Kranendonk won op de 9 holes. Elke won ook de Regenboog funwedstrijd over 18 holes en Joyce won over de 9 holes. Winnaressen van de Leeghwater, Lynden en Cruquius Trofee waren Patricia Zwaal, Wendy Schavemaker en Gina Groenteman.

Daarna werden de rollen omgedraaid. Patricia en Gina bedankten namens alle deelneemsters de DaCo voor hun inzet in het afgelopen seizoen. Marjon, Arda, Ilona, Anneke en Retty ontvingen een fraaie herfstkrans en tevens een mooi bedrag in geld om samen te gaan lunchen. We kijken terug op een gezellige en geslaagde ‘ouderwetse’ afsluiting van het zomerseizoen en zijn, als u dit leest, met hernieuwde energie begonnen aan het winterseizoen.

Winterseizoen

In de winter gaan de wedstrijden op de 18 en 9 holes gewoon door, alleen starten we een half uurtje later. De 18 holes groep start dan om 09.30 u en de 9 holes dames starten om 10.30 u. Wel van tevoren inschrijven via de website of de app. Mocht u dat niet gedaan hebben, bel of app dan de wedstrijdleiding om te kijken of u er nog bij kunt.

Eén keer per maand spelen we matchplay, op de 18 èn de 9 holes. Anneke de Vries verzorgt de indeling en dat is een hele puzzel. Samen met Arda Snoek maakt zij op de maandagavond de scorekaarten klaar.

Alle andere ochtenden spelen we om de Wintertrofee. Die wordt uitgereikt op de slotdag op 29 maart 2022.

We hopen dat wij – ondanks de semi lockdown – toch kunnen blijven genieten van ‘het buiten spelen’ en de gezellige evaluatie in het clubhuis na afloop. Blijf gezond, blijf optimistisch en vooral: doe mee op de dinsdag!

Jeugdcompetitie 2021

Dit jaar verliep de jeugdcompetitie anders dan normaal. Waar vorig jaar de competitie in zijn geheel werd afgelast, organiseerde de NGF nu een alternatieve competitie in het najaar voor alle teams en voor de hoofdklasseteams een extra finaleweekend in juli. In oktober en november speelden de jeugdteams een afgeslankte vorm van de normale competitie. De Haarlemmermeersche was goed vertegenwoordigd met vijf teams.

Finaleweekend hoofdklasse in Nijmegen

Jeugdteam1 speelde mee tijdens het finaleweekend op het Rijk van Nijmegen met prachtig weer. Stan Boelé, Jens Heupers, Tom Lammers en Job van Schie waren vrijdagavond al in Nijmegen om zich voor te bereiden.

Op zaterdagochtend speelde iedereen 18 holes in vierballen ‘stableford tegen par’. Met deze spelvorm speelden gemengde flights van teams uit verschillende clubs. De omstandigheden waren lastig, het was warm, de baan was moeilijk en dat was dan ook te zien aan de scores. Ondanks de soms zeer lage handicaps van de spelers bleek het moeilijk om par te spelen.

De scores van alle spelers bij elkaar opgeteld vormden het teamtotaal. De eerste acht teams gingen door naar de kwartfinale na de lunch. Toen alle resultaten waren opgeteld bleek het HGC team gedeeld achtste te zijn geëindigd.

Om te bepalen wie er door mocht werd gekeken naar de beste drie scores. Helaas eindigde Winterswijk net iets hoger waardoor zij doorgingen naar de kwartfinale. De zondag erna won Broekpolder met ruime cijfers van de Rosendaelsche en werd ‘onofficieel’ landskampioen van 2021.

NGF jeugdcompetitie najaar

In het najaar organiseerde de NGF alsnog de NGF jeugdcompetitie. Normaal vindt deze plaats in het voorjaar/begin van de zomer. Vanwege de kortere dagen kon er helaas maar 18 holes matchplay gespeeld worden. De Haarlemmermeersche deed met vijf teams mee. Vier teams speelden matchplay, één team stableford. Omdat de competitie viel in de periode met veel toetsweken èn de herfstvakantie was het soms best lastig voldoende spelers op de been te krijgen. Er werd gespeeld op mooie banen, zoals de Goyer, de Hilversumsche, de Pan en de Noordwijkse.

Voor sommige spelers was het de eerste keer dat ze meededen aan de competitie. Het was een leuke ervaring voor iedereen maar de meeste spelers vinden een competitie in het voorjaar toch leuker. Het was soms erg slecht weer en door de korte dagen konden er maar 18 holes gespeeld worden.