Van Velthoven Juweliers

‘December Feestmaand’, een mooi moment om te praten met Henk van Velthoven van Van Velthoven Juweliers in Heemstede. Sinds september jl. Business Clublid.

Henk is geboren in Geldrop en heeft zijn opleiding gevolgd aan de Vakschool Schoonhoven. Daar studeerde ook Wieke en kreeg hun liefde voor het juweliersvak ook privé een vervolg. Ze hebben twee zonen; een studeert Verpleegkunde en de ander werkt met vintage horloges.

Henk wilde altijd al een eigen zaak hebben en nadat ze beiden diverse jaren ervaring in het vak hadden opgedaan besloten ze in 1999 hun kans te grijpen toen een pand op de Binnenweg in Heemstede vrij kwam. Door hun opgedane ervaring wisten ze welke merken ze wilden voeren en zo begonnen ze met een vrij breed assortiment.

Al snel werd een eigen atelier toegevoegd met een goudsmid en in de loop der jaren werden de merken aangepast zodat ze zich nu in het midden en hogere segment bevinden. Er wordt veel gewerkt met edelstenen, waarbij de goudsmid ze gebruikt in nieuwe sieraden maar ook in sieraden die men wil laten vermaken. Henk runt de zaak samen met Wieke, maar het is duidelijk dat hij net zo trots is op zijn medewerkers!

Golfen deed Henk van huis uit al met zijn ouders, alhoewel hockey en tennis meer zijn sporten waren. Helaas waren die laatste twee niet meer mogelijk na een schouderblessure en golf wel. Vroeger begreep Henk niet hoe men golfen leuk kon vinden, elke keer maar datzelfde rondje. Nu is hij zelf door het virus gegrepen en heeft hij handicap 20 met als ambitie hcp 10. Lekker een rondje spelen en een drankje erna in het clubhuis vindt hij het leukste, het balletje wegkrijgen het lastigste. Het mentale aspect van de sport trekt hem erg aan en hij is graag buiten.

Henk is business lid geworden omdat hij dan klanten kan uitnodigen en kan netwerken en omdat hij echt een verenigingsman is. Hij denkt erover om ook ‘gewoon’ lid te worden. Veel klanten die in de winkel komen komt hij nu tegen op de golfbaan wat soms verbaasde reacties oplevert en tot leuke gesprekken leidt.

Bent u nog op zoek naar een mooi kerstkado voor een geliefde? Neem eens een kijkje op de website: https://www.vanvelthovenjuweliers.nl

Ook alle BusinessClub leden wensen wij natuurlijk bijzonder fijne feestdagen en een zeer voorspoedig 2022 met veel golfplezier!