Na onze oproep voor versterking van het Redactieteam hebben 2 enthousiaste leden zich gemeld. Hieronder stellen zij zich voor.

Betty Croonen heeft o.a. als tekst- en eindredactrice van de MeerMARE de afgelopen twee jaar mede vormgegeven aan de professionalisering van ons digitale clubblad. Nu is voor haar de tijd gekomen om meer tijd en energie te besteden aan andere passies van haar zoals schrijven en zich inzetten als vrijwilliger voor Stichting AAP ( https://www.aap.nl).

Wij bedanken Betty voor haar kritische blik en gedreven en creatieve inzet voor de MeerMARE. Wij wensen haar heel veel plezier en succes met haar andere activiteiten en hopen bij tijd en wijle nog eens artikelen van haar hand te mogen publiceren.

Namens de redactiecommissie, Carla Kieft, voorzitter

Felicitas Stern, redactielid MeerMARE

“Vanaf mei 2021 ben ik lid van de HGC. In 1985 geboren in Duitsland maar inmiddels al langer in Nederland dan dat ik ooit in Duitsland heb gewoond. In mijn dagelijks leven ben ik advocaat (vastgoed en (bouw)projecten). Daarom ben ik eerste instantie ook gevraagd voor de tuchtcommissie, alleen praat ik te graag en kan ik ook nog een beetje schrijven. Naast mijn werk en golf wandel ik graag met mijn honden, sport ik vrij veel, ga ik graag uit eten en zal ik mij in de toekomst ook bezighouden met de MeerMARE.”

Jan van Grondelle, redactielid MeerMARE

“Ik ben sinds de start van de HGC (businessclub)lid. Werkte in marketing en communicatiefuncties bij V&D, KPN, Bols en Sony (Directeur Communicatie). Startte daarna met Leadership Communications en was daarbij 10 jaar redacteur/verslaggever bij het Nieuwsblad Haarlemmermeer. Studeerde o.a. Communicatie Wetenschappen en Nederlandse Taal- & Letterkunde. Inmiddels gezond aan het afbouwen, waardoor meer tijd om te golfen en mij ook in te zetten binnen de MeerMARE redactie. Andere hobby’s zijn politiek, fotografie, (schilder)klussen bij zoon en dochter, fitness en op gezette tijden reizen”.

Vraag van Gijs ten Velden aan Tom Visser:

“Waarom ben je gaan golfen en waarom lid van de HGC?”

Antwoord van Tom Visser: ”Beste Gijs, de reden om te gaan golfen berust op toeval. Golfen is ruim 30 jaar geleden begonnen. Zomaar met een ploegje ouders van onze voetballende zoon zijn wij enkele lessen gaan volgen op de sportvelden van AMVJ. Het was reuze gezellig en het was wel een ‘leuk spelletje’ en erg uitdagend om de bal goed te raken! Wij hebben het golfen voortgezet bij Spaarnwoude en lessen gevolgd bij Ad Wessels dè pro aldaar”.

Het verhaal is nog niet af. Tom: “Ik heb daar ook het GVB-examen behaald (“wat een zenuwengedoe”). In die tijd steeds meer aspecten van het golfen geleerd en van spel werd het meer sport. Het ‘golfvirus’ was ontwaakt! Daarna door tijdgebrek nog maar weinig gegolft. Krakkemikkige gewrichten waren de oorzaak dat tennis geen optie meer was en golf lokte steeds meer. Je wilt toch in beweging blijven. Dus maar eens op zoek naar een golfclub, dat was in 2003”.

Waarom de Haarlemmermeersche?

Tom Visser: “Golfen was erg in zwang die tijd. Kiezen was niet makkelijk. Binnen een straal van 25 km kon ik zeker uit 6 banen kiezen, allemaal aardige vergelijkbare clubs en allemaal een wachtlijst. Uiteindelijk komt het aan op een kwestie van gevoel en intuïtie. De sfeer en uitstraling van deze club sprak mij wel aan. Wat heeft bijgedragen is dat mijn, helaas overleden, collega Cor Boelen (nr 125) al lang lid was en mij een paar keer heeft geïntroduceerd. Daarbij kwam ik ook nog eens Sven Kitseroo tegen die ik als ‘onze’ voetbaltrainer kende en zo was de keuze voor de Haarlemmermeersche gemaakt. Mijn intuïtie van toen bleek goed te zijn. Ik heb geen spijt gehad van mijn keuze en nu bijna 20 jaar later speel ik nog steeds met plezier 19 holes.”

Aan Olga Almekinders wil ik de volgende vraag stellen:

Beste Olga, Je neemt na vele jaren afscheid als voorzitter van de TeCo. Hoe heb je die periode ervaren? En, hoe zie je de toekomst van de competitie nu het alsmaar drukker wordt op de banen?