Yvonne Stoeltie geeft kijkje achter de schermen

“Bouwteam al volop actief, daar zien clubleden pas later wat van”

Ook al merken de leden nog weinig of niets van de activiteiten van het Bouwteam, achter de schermen zijn de ‘bouwleden’ actief aan de slag met de voorbereidingen voor diverse aanpassingen van het golfcomplex. Dus vroeg de redactie van MeerMARE Yvonne Stoeltie om wat informatie.

“Wij hebben ons de afgelopen maanden beziggehouden met talloze zaken die belangrijk zijn voor de aanpassingen van ons clubhuis,” zegt Yvonne: “Zoals het benaderen en briefen van aannemers om te komen tot een uiteindelijke voorselectie van drie aannemers. Daarnaast het briefen van het calculatiebureau Interplan om optimaal inzicht te krijgen in de kostenbegroting van het project en de beheersbaarheid van de kosten. Aansluitend de opdracht voorbereiden voor de constructeur, het betrekken van een werktuigbouwkundig- en elektronisch installatiebureau voor de begeleiding van het engineeringonderdeel van het project. Tot slot de vergunningsaanvraag bij de gemeente Haarlemmermeer”.

Interne gebruikersgroepen

Naast bovengenoemde bouwtechnische punten hebben ook andere zaken de aandacht. Zo zijn de vertegenwoordigers van de gebruikersgroepen van het clubhuis en het restaurant, met name de caddiemasters, pro’s, marshals, restaurantmanager, koks en het bedienend personeel geïnterviewd over de wensen en verwachtingen. Deze input zal meegenomen worden in het ontwerp van KVDK-architecten.

  • De bijgestelde schets/ontwerpen (2e versie) zullen overigens opnieuw worden doorgerekend, dit laatste om vooral de controle over het budget te kunnen houden.
  • De uitkomst en tevens de conclusie betekende dat onze ambities moesten worden bijgesteld en we terug naar de tekentafel moesten.
  • De eerste uitgewerkte schets/ontwerpen zijn door Ruud van der Kroft aan het team gepresenteerd en bijzonder enthousiast ontvangen. Aansluitend heeft het team de ontwerpen besproken en beoordeeld.

Yvonne Stoeltie verwijst graag naar de presentatie van het bouwteam tijdens de Informatieavond van 11 april jl. https://www.hgcgolf.nl/cms/files/Renovatie%20Clubhuis/Clubhuis%20renovatie%20infoavond-11-april-2022-web.pdf

De planning is als volgt: Goedkeuring van leden tijdens een speciale ALV, naar verwachting eind oktober dit jaar, sloop en nieuwbouw van de loods (gereed eerste helft 2023), nieuwbouw van het clubhuis derde kwartaal 2023 tot tweede kwartaal 2024.

Yvonne tot slot: “Beheersing van het financiële risico en de continuïteit staan hoog op de agenda. De uitdaging is hoe we tijdens de verbouwing de leden zo goed mogelijk kunnen blijven faciliteren en ondanks de nodige beperkingen toch een welkome sfeer kunnen bieden. Over ‘hoe en wat’ zullen wij de clubleden regelmatig informeren via nieuwsbrieven en/of per e-mail en de MeerMARE. Tot slot: wie nog vragen heeft over een en ander kan terecht bij ons bestuur of het Bouwteam.”