Marloes Olling speelt de Eschauzier Cup

HGAC pro en ‘Golfvrouw’ Marloes Olling speelt samen met golfpro Mette Hageman op 25 en 26 juli om de Eschauzier Cup op de Keppelse Golfclub. Dit is een matchplaywedstrijd tussen het Nederlandse damesteam (amateurs) en een damesteam van de PGA. Twee dagen lang is op de Keppelse (jong) Nederlands talent te zien, dat het opneemt tegen speelsters die hun sporen in golfland inmiddels verdiend hebben.

De Eschauzier Cup is in 2005 voor het eerst gespeeld en vernoemd naar Annelies Eschauzier, lid van de Keppelse Golfclub. Zij was een van de beste golfsters ooit in Nederland. Annelies (inmiddels 90, red.) draagt het vrouwengolf een warm hart toe en heeft veel gedaan voor de ontwikkeling hiervan in Nederland. Zij is sinds 1975 erelid van de NGF en inmiddels staat het meisjes- en vrouwengolf daar hoog op de agenda, meldde Marloes enthousiast.

De Eschauzier Cup wordt gespeeld volgens dezelfde formule als de Solheim Cup, een matchplaywedstrijd tussen teams uit Europa en de Verenigde Staten. In dit geval gaat de wedstrijd tussen de beste 8 amateurgolfsters van Nederland en een team van 8 PGA-professionals.

Op de eerste dag spelen de vrouwen vanaf 09.00 uur foursomes en ‘s middags four ball better ball matchplay tegen elkaar. De tweede dag spelen de dames vanaf 08.00 uur acht single partijen, waarna Annelies Eschauzier de prijsuitreiking voor haar rekening neemt.

Wij wensen Marloes veel succes met de voorbereiding en de wedstrijd!

Sla je slag tijdens de 2-daagse Short Game met onze vier pro’s

“Op dinsdag 12 en woensdag 13 juli organiseren wij met alle vier de pro’s een short game tweedaagse! Dit hebben wij in maart georganiseerd voor alle competitieteams en dat was zo’n succes dat nu in de herkansing alle leden kunnen inschrijven,” zegt Roberto Schuit namens de pro’s.

Het pro-team is nog meer actief want het organiseert een fascinerende golfreis naar Duitsland. Roberto: “Ja, dat klopt. In september gaan we met een grote groep HGC-ers op reis naar onze Oosterburen. Hierover heeft enkele weken een poster in de gang gehangen. Door de grote animo hebben wij besloten ook hier een vervolg aan te geven. Houdt daarom de prikborden in de gang beneden in de gaten. En in de eerste en laatste week van de zomervakantie houdt Sven zijn beroemde jeugdkamp. Er zijn nog plekjes vrij dus mochten er gegadigden zijn geef je op”.

Mulligan Machine

Wellicht hebt u hem al zien staan: de Mulligan Machine op hole 4 Bolstra. Veel mensen vinden hier hun ‘Waterloo’ en daarom kunnen zij voor 50 eurocent een nieuwe bal tappen. Roberto hierover: Of zoals de tekst op de Mulligan Machine zegt: "Weer een bal te water? Neem les dan sla je niet zo’n flater!”

Hebt u golfballen die u niet gebruikt, dan kunt u deze 'doneren' voor de Mulligan Machine. In de pro-corner heeft Roberto een emmer neergezet waarin u die ballen kunt achterlaten.

Hoe je het ook wendt of keert, als golfclub kunnen wij zondermeer tevreden zijn over de vier pro’s, die, ieder voor zijn/haar doelgroep, de juiste golflessen en reisactiviteiten aanbieden.