Vera van den Berg en Jan van Vliet verwelkomen 11 nieuwe Businessclubleden

"Kwaliteit gaat boven kwantiteit zoals dat past bij onze golfclub”

Een stralende voorjaarszon, helblauwe lucht maar wel met een wat frisse wind zorgden onlangs voor een mooi decor op het terras van onze golfclub waar liefst elf nieuwe businessclub leden werden verwelkomd, die tijdens de coronaperiode niet in de gelegenheid waren om met elkaar kennis te maken. Voorzitter Businessclub Jan van Vliet: “Wat wij als club willen is het bedrijfsleven hier een kwalitatief interessant platform bieden. Daar profiteren ook wij als clubleden van.”

Clubmanager Vera van den Berg is het daar volledig mee eens: “Onze vereniging straalt gastvrijheid uit en een ongedwongen sfeer om heerlijk te golfen. Daar voelt het bedrijfsleven zich goed bij thuis. Door corona was het er deze keer niet van gekomen de nieuwe bedrijven te ontvangen om de contracten te ondertekenen want dat is allemaal digitaal gegaan. Dus vandaag heffen wij met elkaar alsnog het glas en gaan wij ervan uit dat de nieuwe Businessclubleden hier een interessante tijd gaan beleven.”

Compliment voor keukenbrigade

Van Meyson Vastgoed was aanwezig eigenaar Paul Koote, voormalig directeur van Meyson Tentoonstellingsbouw in Amsterdam: “Ik heb later mijn bedrijf verkocht aan collega firma Gillissen, omdat ik mij inmiddels hard ging maken voor het realiseren van vastgoedprojecten. Ik speel al vele jaren golf en sinds enige tijd hier als Businessclublid op de fraaie Haarlemmermeersche. Het is hier niet alleen als gewoon lid maar ook als zakelijk golfer goed toeven, want je kunt hier met klanten ook uiterst goed lunchen en dineren. De keukenbrigade is professioneel en ook dat telt mee, naast het feit dat hier drie volwassen banenlussen liggen.”

Gezellig en ongedwongen

Namens Schulte & Lestraden uit Lisse hief Rob Pouw het glas op de samenwerking: “Wij bestaan dit jaar liefst 75 jaar. Als totaalinstallateur richten wij ons voornamelijk op de utiliteitsgebouwen, dus kantoren, scholen, ziekenhuizen en hotels. Jan van Vliet ontmoette ik op de Lionsclub en hij heeft mij enthousiast gemaakt om als Businessclublid toe te treden. Deze golfclub is gezellig, ongedwongen en ook ik heb waardering voor de kwaliteit van de keuken. Echt geweldig en voor een vriendelijke prijs. Chapeau hoor. Ik ben een van de twee directieleden en kan hier probleemloos met relaties goed lunchen, dineren en golfen. Mijn handicap is 22.3 en ik speel meestal één keer per week.”

Golflessen van Roberto: geweldig!

Ook Dura Vermeer heeft zich weer als Businessclublid aangemeld. Bedrijfsleider Jeroen Turenhout: “Ons hoofdkantoor staat in Cruquius en wij hebben in de regio diverse satellietlocaties, zoals in Alkmaar, Almere, Amsterdam en Oude Meer, waar ik zelf zit. Sinds vorig jaar Businessclublid, kon toen nog geen bal slaan maar na diverse geweldige golflesen van Roberto, gaat het nu prima. Ik denk dat ook heel veel leden trots zijn op deze golflocatie, die goed wordt onderhouden, zoals nu de aanpassing van diverse fairways. De sfeer hier is sprankelend met ook veel groepjes die met elkaar golfen. Wij voelen ons hier goed thuis en komen ook graag met zakelijke relaties.”

Na één jaar handicap 22

Verkoopleider René Lust en salesmanager Donny Verdam van Bouwcenter Filippo (vier vestigingen in de regio) gaven eveneens complimenten voor de uitstraling van onze golfclub: “Het is hier altijd gezellig druk en je kunt op mooie banen spelen. Onze directeur Thijs Kortmann had dan ook grote voorkeur om hier Businessclublid te worden” (En even tussen haakjes: verdienstelijk voetballer Donny Verdam speelt nu inmiddels één jaar golf en staat op handicap 22. Waarvan akte! Dat belooft nog wat).

Culinaire clubavonden

Wijnspecialist Wieger Roelevink van VINITES toonde zich ook verrast over de goede sfeer binnen de golfvereniging: “Mijn directeur Eddy de Boer en ik vonden het na de doorstart binnen de personele invulling van het restaurant een goed moment om Businessclublid te worden. Onze wijnen zijn van uitstekende kwaliteit en de Portugese culinaire avond die wij hier onlangs organiseerden is een van de activiteiten die wij hier hebben gedaan en zullen blijven doen. Ook veel clubleden waren erbij dus dat is goed voor iedereen. In het najaar komt er een Italiaanse avond.”

Gastvrijheid uitstralen

Jan van Vliet tot slot: “Kijk, wij willen als commissie graag mooie bedrijven bij elkaar brengen, die uiteraard de golfsport een warm hart toedragen en die zakelijk en sportief willen combineren. Als ontmoetingsplaats is onze golfclub ideaal om over en weer zaken met elkaar te doen, maar ook gezellig om hier met relaties of klanten te golfen. De laatste jaren is het met de interesse vanuit het bedrijfsleven wat minder geweest en ook in het begin van de coronaperiode was het even pas op de plaats. Inmiddels bevinden wij ons weer in een stijgende lijn.”