De Wedstrijd Commissie 2020

Op ons verzoek doet Yulin Tjan - voorzitter van de Wedstrijd Commissie - een boekje open over haar golfontwikkeling en de WeCo

Het is nu bijna 1 jaar geleden dat ik mij als voorzitter van de Wedstrijdcommissie heb gecommitteerd om niet zoals alle afgelopen 23 jaren alleen frequent aan clubwedstrijden deel te nemen, maar mij ook qua organisatie nadrukkelijker bezig te houden met de door de Weco georganiseerde clubwedstrijden.


Sinds ik in de zomer van 1995 ben besmet met het golf-virus en ik in 1996 mijn GVB behaalde, kon ik na korte tijd op de wachtlijst te hebben gestaan, in 1996 lid worden van de Haarlemmermeersche Golfclub. In deze tijd was het nog zo dat je als je graag enig niveau in deze sport wilde behalen en dus een handicap wilde ‘onderhouden’, dat je dan het beste lid kon worden van een golf vereniging. Op de Haarlemmermeersche (waar ik ook mijn GVB had gehaald) werden toen nog maandelijkse Rabbit wedstrijden georganiseerd: meerdere beginnende golfers gingen samen met een ervaren lid van de vereniging de baan in voor een officiële qualifying wedstrijd.

Zodra je via deze wedstrijden “de klappen van de zweep” had geleerd en een officiële handicap had behaald, kon je ook meedoen aan andere door de club georganiseerde wedstrijden.


Anno 2019 bestaat deze methodiek (helaas) niet meer, maar als ik heel eerlijk ben, ben ik al die leden van de Haarlemmermeersche die o.a. de Rabbit wedstrijden toendertijd begeleidden heel erg dankbaar; door hen ben ik nog enthousiaster gaan golfen en ben ik zoveel mogelijk wedstrijden gaan spelen, omdat ik mij wilde verbeteren én omdat ik daardoor steeds meer leden van de HGC leerde kennen.


Het golfklimaat en de noodzaak om lid te zijn van een golfvereniging is tegenwoordig geheel veranderd. Toch is het juist nu een uitdaging om verantwoordelijk te zijn voor het aanbod van de clubwedstrijden die de Weco jaarlijks organiseert; naar mijn idee 1 van de pijlers van het huidige verenigingsleven binnen de HGC!

Momenteel zijn we met een nieuwe samenstelling van de Weco (Bonita van Rummelen, Karin Koenders, Jos Schrama, Janthijn Siebert -helaas niet op de foto-, Ans Bodegom en Erik Trommelen) druk bezig met het opstellen van de wedstrijdkalender voor 2020.


Natuurlijk zullen wij de goed lopende weekendwedstrijden zoals de Thank God It Starts (TGIS), Thank God It’s Over (TGIO), The Battle of the Sexes e.d. weer in de kalender opnemen, maar ook zullen wij o.a. inspelen op de behoefte om meer wedstrijden over 9 holes te organiseren.

Inmiddels is er ook een nieuwe commissie in het leven geroepen, die o.l.v. Geert-Jan van Logtestijn allerlei leuke wedstrijden en activiteiten op de Bolstra zal gaan organiseren (zie hier met Ans en Bolstra muts met lamp om de ballen in het donker nog beter te vinden).

Kortom we zijn druk in de weer om er weer een mooi wedstrijdseizoen 2020 van te maken en hopen dat u allen weer in grote getalen zal deelnemen aan de door ons georganiseerde wedstrijden!

De jeugd in actie:

Na een lang golf seizoen was zondag 10 November traditiegetrouw de sluiting van het jeugd golfseizoen, de slotmaandbeker.


Met 12 flights werd om 11 uur in een een shotgun gestart. Er werd een Texas scramble gespeeld op Leeghwater-Lynden. De ochtend begon mistig maar rond 11.00 uur was deze snel verdwenen toen het zonnetje door kwam. Op alle par drieën waren neary's, deze zijn gewonnen door: Guus de Jong op Leeghwater 3, Levi Verwoert op Leeghwater 8, Leon Moerkerk op Lynden 3 en Stan Boelé op Lynden 8. Ook was er dit jaar voor het eerst een leary op hole 2 van Lynden. Deze is geslagen door de flight van Stan Boelé, Martijn van Buul, Job Van Schie en Stijn Hulsbosch. De winnende flight dit jaar was de flight van Leon Moerkerk, Xavier Monte, Max Berendsen en Mees Roemer met een team hcp van 25 brachten zij een score van -4 binnen, grote klasse.

Ook werden deze dag de seizoens prijzen uitgereikt door onze club voorzitter Willem de Vries. Als eerste werden de kampioenen van de jeugd competitie naar voren geroepen om een wel verdiend applaus en de bijbehorende medaille in ontvangst te nemen.

Het eerste team 18 holes werd ongeslagen kampioen en promoveerde naar de tweede klasse. Het team bestond uit Sven Buis, Tiberon Kuiper, Joska Nelis, Lizanne van Buul en Filine Houtman. Ook het tweede team 36 holes won zijn competitie poule ongeslagen. Zij moesten na de poule nog een promotiewedstrijd spelen welke ook met 12-0 gewonnen werd. Hierdoor promoveerden ze naar de Hoofdklasse. Het team bestond uit Levi Verwoert, Jayden Vrolijk, Jasper Duindam, Leon Moerkerk en invaller Stan Boelé.

Het Maandbeker klassement is dit jaar gewonnen door Stijn Hulsbosch die dit jaar meer dan 20 punten in zijn handicap gezakt is.


Op 25 Augustus is het strokeplay kampioenschap jeugd gehouden. Deze is gewonnen door Stan Boelé. Hij mocht zijn wisselbeker in ontvangst nemen. Het matchplay kampioenschap werd dit jaar gewonnen door Jayden Vrolijk, hij kreeg een mooie beker uitgereikt voor in zijn trofeeënkast en de wisselbeker. Als laatste werden de Kanjers van het jaar gekozen. Voor het eerst sinds 2015 is er weer een kanjer bij de meisje gekozen, Sophie Bogert. Bij de jongens is de Kanjer van het jaar trofee naar Stan Boelé gegaan.


Na de prijsuitreiking werd er nog genoten van een heerlijk hamburger buffet waarna iedereen weer tevreden naar huis ging.

We kunnen spreken van een zeer geslaagde dag en feliciteren alle winnaars met hun welverdiende prijs. Wij danken alle vrijwilligers die ons dit jaar geholpen hebben met de diverse activiteiten en zien iedereen graag weer terug in maart bij de kick-off wedstrijd.