De Businessclub

in beweging

  • Nieuwe leden
  • BC competitie by night

Onze Businessclub groeit.

Wij stellen de nieuwe leden graag aan u voor:

Begin 2019 hernieuwde Atelier 'Aan de Drecht' haar contract


Onze nieuwe accountant:

CROP accountants uit Hoofddorp


MacKenzie Real Estate - Hoofddorp


De Hypotheker weer ‘thuis’

Beginjaren 2000 waren we met 3 partners van De Hypotheker Business lid van de Haarlemmermeersche Golfclub vertelt Olav van Eck, huidige eigenaar/franchisenemer van de Hypotheker in Hoofddorp met 2 vestigingen. De zaken gingen toen (10 winkels) zo goed dat werk en golf goed te combineren was. Helaas met de kredietcrisis veranderde ook de hypotheekmarkt en moest er meer zelf hands-on gedaan worden, was tijd en geld beperkter, dus ook voor golf, kocht Olav zijn partners uit en ging ‘lean and mean’ alleen verder.

Inmiddels zijn de kinderen groter, is helaas de hond overleden, gaan de zaken weer goed en is er ook weer meer tijd beschikbaar. Wat daarmee te doen?

Al fietsend met zijn vrouw besloten ze weer meer te gaan golfen. Haalde zijn clubs onder het stof vandaan en ging een paar ballen slaan op de driving range: dat ging lekker. Kwam Wouter tegen die opmerkte: golfen is net als fietsen ‘je verleert het nooit’.

En zo kwam het ‘golfvirus’ weer terug. Daarom de maandag daarop Vera (van de Berg/manager) gebeld om zich weer aan te melden als Businessclublid. Zowel Olav, zijn vrouw als 3 zonen (17, 19 en 21 jaar) zijn regelmatig te vinden op de driving range, Bolstra en de 27 holes baan.

Lid worden op een andere baan is niet overwogen: de Haarlemmermeersche is ‘om de hoek’ van werk en huis. Daarnaast heeft Olav gelezen, en inmiddels ook ervaren, dat de club, zowel leden als medewerkers, zich goed bewust is dat zij de gasten goed moet bedienen. Ook heeft hij gezien dat het goed gaat met de club: er is de afgelopen jaren veel gedaan aan de baan en de oefenfaciliteiten. Dat maakt het ook superleuk om te spelen en te oefenen. Voor hem geldt: hij zou wel elke dag willen spelen om beter te worden, door te ontwikkelen. Hij gaat er dan ook tijd in steken.

Sprekend over De Hypotheker, denken we natuurlijk allemaal aan adviseren en bemiddelen in een hypotheek. Dat klopt volgens Olav, maar gaat tegenwoordig wel verder: feitelijk is het adviseren in de totale financiële planning in relatie tot de status van het leven van de klant (life cycle). Dus, alle risico’s in beeld brengen zoals het verliezen van een baan, pensioenvoorziening, overlijden etc. En de consequenties daarvan voor de aan te gane financiële verplichtingen. Met andere woorden: ook inzicht krijgen in het afdekken van de kosten van die risico’s.

Dit advieswerk is ontzettend leuk en dankbaar om te doen en is dan ook nog steeds een hobby van Olav. Hoewel De Hypotheker niet aan bedrijfsadvisering doet is de Grootaandeelhouder van een bedrijf voor zijn privé planning wel klant.

De hypotheek van nu? Het advies is: los je aflossingsvrije hypotheek af. Bouw vermogen op met je woning en ga zonder zorg je pensioen in (aflossingsblij). Zeker ook gezien de beperking van het fiscale voordeel dat nu met 3% per jaar afbouwt.

Daarnaast adviseert Olav met het oog op de vergrijzing, ook in onze club, kijk je hypotheek na voor je 57e jaar! Vanaf dat moment rekenen hypotheekverstrekkers ook met het toekomstige pensioen, wat nadelig kan uitwerken. Dus, organiseer/neem voor die tijd maatregelen. En als afsluiter nu de rente nog laag is: laat je rentecontract herijken en sluit zo nodig je hypotheek over.

Roosjen Holding B.V.


Haarlemmermeer Vastgoed verlengt ook zijn contract


Van Bruggen Beheer B.V. uit Heemstede


Olav, fijn dat De Hypotheker en jij weer terug zijn bij de Haarlemmermeersche Businessclub.

Wij wensen jou en alle Businessleden goede zaken en heel veel golfplezier!

Businessclub 'by night'
10 december 2019

38 Deelnemers werden gastvrij ontvangen bij de Koek & Zopie tent, die bij de 1e hole van de Bolstra baan stond. Opgewarmd door de glühwein, warme chocomel met rum en een broodje worst met zuurkool, vertrokken de deelnemers, allen voorzien van een heerlijke warme en verlichte-Bolstra-muts, naar de holes. Het werd een dolle boel, maar desondanks ook nog best een serieuze wedstrijd.

Na afloop wachtte een Hollands buffet met heerlijke stamppotten. Dat ging er wel in na die koude ronde.

Het bleef nog lang gezellig in de serre!

Prijzen waren er ook te verdelen: 2 Neary's, op hole 1 en hole 9, respectievelijk geslagen door Caroline van Bruggen en Ed Brouwer

De beste van de dag waren: 1. Martijn MacKenzie van MacKenzie Real Estate (17 punten) 2. Ton van der Deijl van Crop Accountants (16 punten) 3. Ans Bodegom van SignPlan (15 punten)

De team-/klassementsprijzen gingen naar: 1. ANWB Golf - 9 punten 2. Atelier aan de Drecht - 7 punten 3. Autocentrum Beelen - 5 punten 4. De Praktijk - 4 punten 5. MacKenzie Real Estate - 3 punten 6. 10TY Creative - 2 punten 7. Oranje Leeuw - 1 punt