KERST GOLF


Bij veel HGC-leden gaat golfen in de winter, zolang de baan open is natuurlijk, allang “gewoon” door.
Sinds een paar jaar wordt voor de “wintergolfers” in de Kerstperiode ook een aantal wedstrijden georganiseerd:

Op vrijdagavond 20 december was er een nieuw kerstfenomeen, t.w. de allereerste Kerstwedstrijd by night, op de vernieuwde en verlichte Bolstra baan, georganiseerd door de pro’s van de Haarlemmermeersche Golfclub. Bijna 50 deelnemers deden mee .

Iedereen werd gevraagd om minimaal 1 kerst item aan te doen en dat zorgde voor een mooi plaatje. Sommigen over de top, anderen iets minder uitbundig gekleed. Het totale rsultaat was prachtig.


Ook de pro’s Roberto en Wouter, bleven natuurlijk geheel in stijl met hun rode kerstmannen muts.

Ons restaurant verzorgde een heerlijk erwtensoep buffet voorafgaand aan de wedstrijd. Een prima idee om eerst te eten en daarna te spelen.

De gunshot wedstrijd begon om 18.30 uur en toen was het ook echt donker. Spelen 's avonds heeft iets avontuurlijks en geeft een aparte sfeer. Het volgen van de bal is lastig en het zoeken daarna ook. Maar, daar hebben wat op gevonden: de speciale Bolstra muts met geiïntegreerde lamp geeft net genoeg licht om de bal te kunnen vinden. Nog betr deden de lichtballen het. Deze waren van ver goed te volgen.


De pro's Wouter en Roberto zorgden voor een drankje op twee strategische punten in de baan en dan is het wachten helemaal niet erg.

Grote dank aan Wouter en Roberto voor het organiseren van deze wedstrijd. Als de Golf Academy iets organiseert is succes verzekerd!!


Hun volgende Bolstra wedstrijd is in februari en heeft als tema: Carnaval.


Bij de Winterhard inloop wedstrijd op zaterdagochtend is de 'Foute Kersttruien wedstrijd' op de laatste wedstrijddag voor de Kerst, in 2019 op 21 december, inmiddels traditie geworden.


Zoals de naam van de foute kersttruienwedstrijd al doet vermoeden is er bij deze wedstrijd aandacht voor meer dan golf, want ook de outfit, in dit geval DE Foute Kersttrui is een bijna verplichte uitrusting en goed voor de nodige hilariteit, verbazing en complimenten.

De wedstrijd wordt individueel gespeeld en telt mee in het overall klassement, maar voor de 2 beste teamscores en natuurlijk voor de mooiste en meest speciale trui, zijn er extra prijzen te verdienen. Deze laatste prijs ging bij de dames naar de, helemaal uit New York afkomstige, kersttrui van Ria Hogendoorn, waarbij het spelen met kleding met heel veel kerstballen ongetwijfeld wel een extra handicap vormde. Bij de heren werd de witte sneeuwpoptrui van Gerard van Reijen de coolste gevonden, hoewel deze zo warm bleek dat in het clubhuis de trui snel weer uitging om “smelten” te voorkomen


In het individuele dagklassement werd Erik Commandeur winnaar met 37 punten, maar de nummers 2 en 3, Cees Booms en Steven Tanner hadden qua totaalpunten een gelijk aantal, zodat de score op de laatste 9 respectievelijk 6 holes bepalend werd voor deze top 3. Cees en Steven zaten samen in 1 flight met Matthew Quinn en wonnen gedrieën de prijs voor het beste team, gevolg door de flight van Ferry Vos, Eric Hendrickx en Sander Kooreman die als team de op 1 na beste prestatie neerzetten.

Met Kerstmis zelf was de baan op Tweede Kerstdag open voor een feestelijke Kerstscramble.

Inmiddels ook al weer voor het vierde jaar. Een traditie en een veelbezochte wedstrijd. .


Een wedstrijd over 9 holes met als afsluiting een heerlijk kerst-hapjes buffet met natuurlijk een gezellig drankje.Heerlijk om na Kerstavond en het Kerstdiner lekker even te 'luchten', de benen te strekken en een frisse neus te halen.


Dank aan Roel, Marina, Claudia, Debbie en alle andere horecamedewerkers die deze dag voor ons weer tot een feestje maakten.


De winnaars deze dag was het team van Paul Broekhof, Gerard van Reijen, Isabella Vijverberg, Ria Hoogendoorn, Jolande Broekhof en Elly Burghout.


Dank zij deze wedstrijd waren de baan, de oefenfaciliteiten en het clubhuis ook open zodat ook niet-wedstrijdspelers konden spelen.

Mooie wedstrijden om het jaar mee af te sluiten