Haarlemmermeersche Golfclub bestaat 35 jaar

Het zevende Lustrum dat uiteraard gevierd moet en gaat worden. Gezocht is naar een goede datum waarbij, rekening houdend met de ontwikkeling van corona, de meeste kans bestaat dat er ook een echt feest van gemaakt kan worden.

Hoewel de maand september voor een aantal leden een vakantiemaand is, lijkt het toch de periode te zijn waarin er meer ruimte zal zijn om elkaar te ontmoeten. En dat is de doelstelling van de feestweek: elkaar ontmoeten, nieuwe en ‘oude’ leden met elkaar laten kennismaken.

De Lustrumcommissie, bestaande uit Ans Bodegom, Carla Kieft, Henk Westerhof, Olav van Eck, Richard de Jong, Camiel Dierikx, Taco Faber en Vera van den Berg, is een mooi programma aan het uitwerken. Een feestweek van 11 tot en met 18 september met een grootse openingswedstrijd ‘Member meets Member’, een combinatie van matchplay rondes waar verschillende teams elkaar ontmoeten, en met elkaar een sportieve strijd aangaan, gedurende het eerste weekend. Vervolgens vinden iedere dag speciale wedstrijden plaats, met na afloop een aangeklede borrel, een rijk gevuld buffet of een feestelijk diner. Veelal omlijst met muziek, want het is immers feest!

Het wedstrijdprogramma wordt een mix van fun- en competitieve wedstrijden. Met andere woorden, voor elk wat wils. Voor hoge en lage handicappers en voor jong en oud. Om een paar voorbeelden te noemen:

• Maandag een ‘cross-country’ dwars door de baan met ‘quiz-vragen’. • Dinsdag een ‘rabbit’ wedstrijd met ‘coaches’ voor de minder ervaren golfers. • Woensdag de 36 holes van de HGC (Bo-Cru-Le-Ly), een 9-holes Bolstra voor de super-senioren en een jeugdwedstrijd. • Donderdag de vriendendag, een ‘mannendag’. • Vrijdag de beroemde ‘mixed invitational’, een wedstrijd waarbij een lid man/vrouw een andere vrouw/man uitnodigt om deel te nemen. • Zaterdag een ‘open jeugddag’ voor junioren en hun vriendjes.

Daarnaast zullen er in de maanden mei, juni, oktober en november speciale ‘lustrumwedstrijden’ gehouden worden.

De Lustrumweek wordt op zaterdag 18 september afgesloten met een spetterende feestavond. Met live muziek, dans en verrassende acts. Drankjes en hapjes zijn eveneens inbegrepen.

Het Lustrumjaar zal op 19 november – de oprichtingsdatum van onze club – worden afgesloten.

Dit alles uiteraard onder het voorbehoud dat we dit tegen die tijd ‘coronaproof’ kunnen doen.

Voor nu: ‘save the date’. Houd de nieuwsbrieven en de website in de gaten voor de laatste informatie en ontwikkelingen. Ook in de volgende MeerMARE zullen we het laatste nieuws over de Lustrumactiviteiten melden.

Business Club Lustrum

Niet alleen de HGC viert dit jaar een lustrum (35-jarig bestaan). Ook binnen de Business Club van de HGC valt een lustrum te vieren, De Beelen Groep is al 15 jaar lid.

Frank Beelen, oprichter en algemeen directeur van De Beelen Groep, speelde al geruime tijd golf met vrienden die lid waren op de Haarlemmermeersche en had een warm gevoel bij de club. Golf was zakelijk zeer interessant, een leuke vorm van netwerken waarmee je goed kon scoren. Als je dan besluit om sponsor- c.q. businesslid te worden dan ga je ook voor het complete pakket, volgens Frank. De Haarlemmermeersche biedt een heel mooi pakket waarbij je zelf kunt spelen, je klanten kunt laten spelen en mooie business dagen kunt organiseren.

In de afgelopen 15 jaar heeft Frank de club leren kennen als een vereniging die innovatief denkt aan mensen, leden en zakelijke relaties. Er wordt goed geluisterd en meegedacht om problemen op te lossen. Zo is de club door solide management in de afgelopen periode goed door alle crisissen heen gekomen.

Ook de Business Club Competitie (elke 2e dinsdag van de maand red.) vindt Frank altijd een prettige en goed georganiseerde dag.

In de 34 jaar dat De Beelen Groep inmiddels bestaat zijn er veel marketingkosten gemaakt bij verschillende partijen. De investering in het HGC-businesslidmaatschap biedt veel en ziet De Beelen Groep ook als marketing en dat is dan ook de reden voor Frank geweest om te blijven.

image

"In 34 jaar tijd is Autocentrum Beelen uitgegroeid tot De Beelen Groep met bedrijven die gezamenlijk de missie hebben om Excellente Mobiliteitsservice te leveren. Wij vinden dat alleen het allerbeste goed genoeg is voor u. Voldoen aan uw hooggespannen verwachtingen, het is onze tweede natuur geworden. Wij streven er continue naar om het beste uit onze mensen, onze mogelijkheden en onze mobiliteitsproducten te halen. Met alle aandacht en toewijding zullen wij dat vanuit De Beelen Groep ook in de toekomst blijven doen. De Beelen Groep is ook één van de oprichters van Circulair West en ondersteunt de 17 ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (www.sdgnederland.nl)."