Online nieuwjaarsreceptie

Onze vereniging beleefde opnieuw een primeur op 3 januari jongstleden: een online nieuwjaarsreceptie.

De zaterdagmiddag voorafgaand aan de nieuwsjaarsreceptie werd bij alle leden die zich hiervoor hadden aangemeld een verrassingspakket bezorgd. Een houten kistje, gevuld met een flesje bubbels en hapjes, zodat alle deelnemers met dezelfde bubbels konden toosten.

Na de speech van voorzitter Willem de Vries, die terugblikte op het toch wel bizarre jaar 2020 en zijn vertrouwen uitsprak over het Lustrumjaar dat nu voor ons ligt is er online getoast op het nieuwe jaar.

Als intermezzo werd een korte quiz gepresenteerd door Taco Faber.

Met name de vragen welke hole we op de foto's zagen (vanuit verschillend perspectief gefotografeerd) waren verrassend.

Voor degenen die deze quiz gemist hebben hierbij alsnog: Klik op de foto:

image

Helaas heeft het systeem de individuele antwoorden niet bijgehouden, waardoor er geen winnaar en ‘prijsuitreiking’ was. Neemt niet weg dat het een bijzonder leuk intermezzo was, dat voor herhaling vatbaar is.

Vervolgens kreeg ons kersverse bestuurslid Henk Westerhof de eer om de Golfer & Golfster van het jaar 2020 bekend te maken. Stan Verlaan en Antonella Meijerink waren de trotse en gelukkige winnaars. Naast de gebruikelijke versierselen, die Antonella en Stan op een later moment hebben gekregen, ontvangen zij ook een slagboompasje. Hiermee krijgen zij een jaar lang toegang tot een speciaal gereserveerde parkeerplaats, vlak voor het clubgebouw. De bordjes van deze parkeerplaatsen zijn voorzien van hun foto’s.

Ondanks de beperkingen, was het een geslaagde receptie. Vanzelfsprekend hopen we dat we volgend jaar weer gewoon met z’n allen in het clubhuis het glas kunnen heffen.

Beleidsplan

Golf is al geruime tijd één van de weinige buitensporten die nog beoefend mogen worden en mag zich in een sterk groeiende populariteit verheugen. Het is drukker dan ooit.

Het beleid van de afgelopen jaren werpt nu vruchten af. Gastvrijheid in combinatie met de uitgebreide oefenfaciliteiten, het gevarieerde lespakket van de Golf Academy en de fraaie nieuwe Par 3 Bolstrabaan blijken een ideale formule om nieuwe golfers aan te trekken.

Verrassend veel, vaak jongere mensen kozen voor onze club om kennis te maken met golf. In het beleidsplan is volop aandacht voor het vasthouden van deze nieuwe aanwas. De Golf Academy heeft het ook drukker dan ooit en wellicht kent onze club binnen afzienbare tijd weer een wachtlijst.

Tijdens de lockdowns in de afgelopen periode was het zó druk dat we regelmatig tegen de grenzen van onze baancapaciteit aanliepen. Inmiddels is een Werkgroep Baanbezetting aan de slag gegaan om de ervaringen en wensen van diverse doelgroepen in kaart te brengen. Doel is een optimale bezetting te realiseren. Gebruikmakend van de vele variaties en mogelijkheden van onze baan proberen we hiermee een gemiddelde baanbezetting van 50% te realiseren. Streven is dat ieder lid en elke gast dan zoveel mogelijk kan spelen waar en wanneer het hem/haar uitkomt, zowel 9 als 18 holes.

Er komt een Marketing Commissie om beter aan de wensen van de diverse segmenten van onze vereniging tegemoet te komen. Zodra we weer 'terug naar normaal' kunnen zal het ongetwijfeld weer wat minder druk worden. Dan is het zaak om te zorgen dat zoveel mogelijk van die welkome nieuwe gasten onze club blijven bezoeken of clublid worden.

Het restaurant is al een tijd gesloten en we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om tal van bouwkundige verbeteringen uit te voeren. Technisch gezien is ons clubhuis nu weer veilig. Welke kant we verder met de vereniging op willen is in twee zoommeetings voorgelegd aan een aantal leden. Er blijkt gelukkig veel draagvlak voor de plannen. Veel leden willen helpen bij de realisatie, maar er zal wel eerst nog even moeten worden gespaard voordat deze plannen kunnen worden uitgevoerd.

Tot zover deze samenvatting. Gezien het vertrouwelijke karakter van een deel van de gegevens verwijzen wij voor verdere informatie over het beleidsplan naar de website, waar de complete presentatie van het plan is te vinden.