Nieuws van het TeCo-front

Na een hele winter trainen, oefenen en spelen door onze competitiespelers om zich voor te bereiden op de NGF-competitie gaat deze ook dit jaar niet door. Helaas! Om die reden heeft de TeCo met instemming van het bestuur een alternatief ontwikkeld, waar alle competitieteams aan meedoen om zich zo toch (met elkaar) te kunnen meten.

De spelvorm voor dit alternatief is 18 holes individueel matchplay in 4-ballen, met handicap verrekening voor alle poules, uitsluitend bij een playing handicap van 4 of meer slagen verschil. Gespeeld wordt op Leeghwater-Lynden en de NGF-regels voor matchplay zijn van toepassing. Dat betekent dus ook dat eventuele invallers aan die regels moeten voldoen.

Voor nu zijn per uur starttijden geblokt voor de betreffende poules en teams op vrijdagen en zondagen in de periode van de officiële NGF-competitie. Nu er slechts 18 holes gespeeld worden in plaats van 27 of 36 zoals in de reguliere NGF competitie wordt de baan minder belast dan gedurende de competitie het geval geweest zou zijn. En blijft er meer ruimte over voor leden en gasten.

Deze onderlinge ontmoetingen hebben net als in de NGF-competitie een vast moment. Het is dus niet toegestaan op andere dagen of tijden te spelen, omdat dat een team beter uit zou komen.

De poulewinnaars spelen halve finales en de winnaars daarvan maken in de finale uit wat het beste 2021 HGC club-matchplayteam is

De poulewinnaars spelen halve finales en de winnaars daarvan maken in de finale uit wat het beste 2021 HGC club-matchplayteam is

Er zal gebruik gemaakt worden van een formulier om namen, indelingen en scores formeel bij te houden. De startlijsten worden wekelijks gepubliceerd onder wedstrijden op de website. De resultaten en standen per poule staan op de HGC website.

image

Zelf geen competitiespeler maar wel benieuwd naar hoe onze leden tegenover elkaar presteren? Kom gerust kijken. Wij wensen iedereen veel matchplay speel- en kijkplezier!

Benieuwd naar de indelingen?? Klik op onderstaande button.

Invoering COMPETITIEKLEDING

Hoewel de NGF competitie dit jaar helaas niet doorgaat is een door veel competitie spelers lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. De invoering van competitie kleding voor alle HGC-leden die deelnemen aan de NGF competitie, van Jeugd tot en met de Senioren.

Hiermee zetten we als HGC een mooie stap naar duidelijke herkengaarheid van de HGC teams spelend in de NGF competitie.

Invoering en aanschaffen van de kleding is in 2021 voor alle teams een vrijwillige keuze. Vanaf 2022 wordt het verplicht voor alle teams, spelers en speelsters.

Op de club is er voor elk team de mogelijkheid om te passen voor de juiste maten. De teamcaptain kan daarvoor een afspraak maken met Winneke den Otter.

Voor de Jeugd en Heren is de keuze een FootJoy midlayer, terwijl voor de Dames, Dames Senioren en Heren Senioren een trui de keuze is. Daarbij hoort een witte polo met HGC-logo, ook op de trui en midlayer komt het HGC-logo.

De keuze voor een broek is vrij. Wij verwachten wel dat de teams in eenzelfde kleur broek zullen spelen. Gezien de gekozen kleurstelling voor trui/midlayer heeft een donkerblauwe of grijze broek een voorkeur.

Voor de prijzen, inclusief btw en logo’s en het bestelformulier klik op onderstaande button.

Senioren Commissie start 2021

Op vrijdagochtend 22 januari kon helaas nog geen wedstrijd worden georganiseerd. Aangezien het jaarlijkse captainsdinner in december ook niet kon doorgaan, kwam er een alternatief. Om onze leden een goed en vooral gezond 2021 te wensen nodigde de SeCo de leden uit om even langs de club te komen, naar de inmiddels geliefde Take-Away.

Onder het genot van een kopje koffie of warme chocolademelk konden de SeCo-leden weer bij elkaar komen en even een gezellig praatje maken. Iedereen kreeg cadeautjes mee naar huis: een flesje wijn, een doosje ballen en dit keer ook een lekkere wintermuts met SeCo-logo. Die muts kwam meteen goed van pas, want het was weliswaar zeer goed weer maar er stond wel een koude wind.

De voltallige SeCo was aanwezig en meer dan 60 leden kwamen langs. Voor diegenen die niet konden komen ligt de muts klaar bij de wedstrijdtafel, zodra die weer open kan.

Oud SeCo-lid John Struik (voorzitter 2008-2013) was ook van de partij en draagt zijn nieuwe muts met trots.

Dames Commissie

Met hoop op betere tijden hebben we als Damescommissie toch enthousiast het programma voor komend seizoen gemaakt. Hoewel de openingsdag niet doorgaat vanwege de nog geldende beperking geen wedstrijden te mogen organiseren, zijn we heel blij dat we wel op deze dag weer kunnen starten met de dames dinsdagochtend. Omdat er ook nog geen funwedstrijden georganiseerd mogen worden, zal de Vossenjacht tot nadere datum uitgesteld worden.

Het programma voor het zomerseizoen ziet er als volgt uit: Iedere dinsdag begint de 18 holes wedstrijd om 09.00 uur. We hebben starttijden voor maximaal 48 dames. De 9 holes wedstrijd begint om 11.00 uur voor maximaal 24 dames. Dit is een reguliere 18/9 holes wedstrijd, die meetelt voor het klassement (Zomerbeker). De spelvorm is stableford en is vanaf mei tot en met september qualifying.

Inschrijven voor deze wedstrijden kan via de site tot een week van tevoren.

De derde dinsdag van de maand wordt er om de Leeghwater/Lynden- en Cruquius Trofee gespeeld. De laatste dinsdag spelen we de Regenboogwedstrijd. Tijdens deze wedstrijd spelen we elke hole van een andere (kleur) tee af.

Daarnaast wordt er op vrijdag 27 augustus een Mix wedstrijd georganiseerd met de heren senioren.

De vriendinnendag, een gezellige dag om samen met je vriendin te spelen, staat gepland op 7 september.

Nieuwe leden zijn natuurlijk ook van harte welkom. We hopen dat jullie je ook zullen aansluiten bij de dames dinsdag, waar sportiviteit en gezelligheid voorop staat.

Aan ons zal het dus niet liggen. Welke omstandigheden of maatregelen ook, wij doen ons best om er een gezellig en gezond golfseizoen van te maken.

Wedstrijd Commissie:

Save the dates

(onder voorbehoud)

Zoals al aangegeven in de vorige MeerMARE hebben wij als Wedstrijdcommissie, ondanks het feit dat er vanwege de coronamaatregelen (nog) geen wedstrijden of ‘georganiseerde golfrondes’ mochten plaatsvinden, niet stil gezeten.

We hebben voor het hele seizoen 2021 een uitgebalanceerde wedstrijdkalender opgesteld, die we hopelijk spoedig kunnen openstellen voor inschrijving. Het wachten is op ‘groen licht’ vanuit de overheid, maar graag maken wij u nu alvast attent op enkele mooie wedstrijden, zodat u deze data alvast in uw agenda kunt zetten!

Let wel: alle onderstaande wedstrijden kunnen alleen zoals omschreven worden georganiseerd, mits het weer mag!

Maandbekers

Van april t/m oktober staat er iedere maand een Maandbeker ingepland voor zowel de hoge als lage handicapcategorie gesponsord door Pin High Golftravel. De hoge handicapcategorie speelt een stablefordwedstrijd en de lage categorie een strokeplaywedstrijd. Degene die het hoogste aantal stablefordpunten scoort (dus van beide categorieën samen), mag een maand lang zijn/haar auto nabij het clubhuis (bij de putting green) parkeren!

Data: 24 april, 22 mei, 12 juni, 3 juli, 8 augustus, 25 september, 3 oktober en de slotwedstrijd op 17 oktober.

Viering 35-jarig bestaan HGC

Ons 35-jarige bestaan kan natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Voor het voorlopige wedstrijdprogramma zie de pagina Lustrum.

Mixed Foursome Kampioenschap

Deze teamwedstrijden (3 rondes + 1 finale) mogen worden gespeeld in verschillende teamsamenstelling, maar als u alle 4 wedstrijden met een vaste partner speelt (uw slechtste resultaat van de 3 rondes komt te vervallen), maakt u kans op de titel van Mixed Foursome Kampioen en een heuse BOkaal!

Laatste Mixed Foursome Kampioenen (2019):

Martijn MacKenzie & Astrid Bloemen

Data: 30 mei, 19 juni, 21 augustus en de finale op 9 oktober.

Clubkampioenschappen Matchplay

De Clubkampioenschappen Matchplay staan op de kalender voor de weekenden van 10 en 11 juli 2021 (voorronden) en 17 en18 juli 2021 (finale weekend).

Tijdens de Clubkampioenschappen Matchplay wordt er zonder handicapverrekening gestreden om de titels: • Clubkampioen Matchplay Dames (Algemeen) • Clubkampioen Matchplay Heren (Algemeen) • Clubkampioen Matchplay Dames Senioren • Clubkampioen Matchplay Heren Senioren

Deze titels zullen alleen bij voldoende inschrijvingen kunnen worden uitgereikt.

Op zondag 18 juli wordt voor de afgevallen spelers een Tegen Par wedstrijd georganiseerd.

Battle of the Sexes

Voor ALLE clubleden ouder dan 18 jaar, inclusief alle nieuwe(re) leden. De gelegenheid om meer leden op een heel andere manier te leren kennen.

Op 14 augustus barst de strijd om de Battle of the Sexes trofee weer los! Sinds 2003 is dit onze jaarlijkse GENDER BATTLE, al heette dat toen anders. Tot nu toe won het vrouwelijke geslacht 6x , de mannen 10x en 1x eindigde het onbeslist. Na de winst van mannen in 2019 zullen de vrouwen er alles aan doen om het gat met de mannen te verkleinen.

Winnaars 2019: de mannen

Dus noteer in uw agenda: 14 augustus 2021 en zorg dat u van de partij bent!

Clubkampioenschappen Strokeplay

De Clubkampioenschappen Strokeplay staan dit seizoen gepland in de weekenden van 28 en 29 augustus en 4 en 5 september. Er wordt dan gestreden om de titels: • Clubkampioen Strokeplay Dames (Algemeen) • Clubkampioen Strokeplay Heren (Algemeen) • Clubkampioen Strokeplay Dames Senioren • Clubkampioen Strokeplay Heren Senioren

Nu we sinds 10 maart weer in 4-ballen 18 holes mogen spelen, hebben wij goede hoop dat we binnenkort weer ‘georganiseerde golfrondes’ of zelfs wedstrijden mogen organiseren, maar tot die tijd prijzen wij ons gelukkig dat wij onze geliefde golfsport in ‘gewone’ rondes mogen beoefenen!

Met sportieve groet en tot gauw ziens op de club!

Yulin Tjan Voorzitter Wedstrijdcommissie HGC