image

Een nieuw jaar met nieuwe kansen en uitdagingen

Van de redactie

Sloten we 2020 af met terugblikken op dit lastige jaar, in deze voorjaarseditie kijken wij voornamelijk vooruit naar een nieuw en hopelijk wat makkelijker lustrumjaar. We moeten nu eenmaal leven met de coronarealiteit waarvan het einde nog niet in zicht is, maar waaraan wel een begin van het einde is gemaakt met het vaccineren.

Het ‘nieuwe normaal’ waar wij ons allen nog steeds in bevinden heeft ook veel goede en creatieve initiatieven opgeleverd. Ook binnen onze club wordt steeds meebewogen met de veranderende situatie en zijn er toch altijd wel leuke en positieve zaken te melden door de redactie. Daarnaast mogen wij golfers ons gelukkig prijzen dat we onze geliefde sport nog steeds mogen beoefenen.

Uit de statistieken van de afgelopen digitale MeerMARE kunnen we opmaken dat u de typisch clubgerelateerde onderwerpen als ‘ClubWeetjes’, ‘ClubSociety’, ‘BuitengewoonGastvrij’ en ‘Bestuurszaken’ het meest leest. Nu het clubleven op een laag pitje staat, is deze behoefte wellicht nog groter, maar de informatie hierover is wél wat afgenomen. Hoewel, achter de schermen gebeurt er van alles, waar wij u graag over informeren.

Enfin, genoeg positieve zaken om de digitale MeerMARE mee te vullen en dat hebben we dan ook weer met plezier gedaan!

Carla, Nico, Emilie, Betty, Mandy en Heleen

Gezocht: Redactielid MeerMARE

Het redactieteam zoekt versterking! Bent u een ‘teamplayer’? Vindt u het leuk om met een enthousiast team samen te werken en mee te werken aan onze mooie digitale MeerMARE?

Hebt u een ‘vlotte pen’ (schrijfervaring een pré) en vindt u het leuk om een ‘razende reporter’ te zijn? Meldt u dan aan via: meermare@haarlemmermeerschegolfclub.nl. Er wordt serieus gewerkt maar ook heel gezellig vergaderd!

Glas halfvol

Op het moment van schrijven van deze column heb ik nipt Blue Monday overleefd en zitten we nog middenin Dry January. Dat vind ik zo raar! De baan is een paar keer dicht geweest deze maand en niet door enorme droogte! Maar Dry January heeft blijkbaar niets met het weer te maken. De bedoeling is dat je qua alcohol een maandje droog staat. Nou, dat gaat er bij mij niet in, wel de alcohol trouwens. Niet dat ik zo’n enorm drankorgel ben, maar ik laat mijn wijntje er toch écht niet voor staan. Integendeel, mijn glas is nooit halfleeg, maar blijft altijd halfvol!

Uw columniste is een positief mens en probeert van vervelende dingen altijd wel weer iets leuk(er)s te maken. Dat valt in deze tijden niet altijd mee en sommigen onder u zullen ongetwijfeld weleens sombere of negatieve gedachten hebben. Sla ze eruit op de golfbaan, want golfen mogen wij bofferds nog steeds. Mocht dit toch niet goed lukken, dan heb ik geweldig goed nieuws voor u!

In het diepste geheim werkten diverse internationale partijen de laatste tijd aan een nieuw vaccin. Uit zeer welingelichte bronnen begreep ik dat deze revolutionaire uitvinding zonder enige vragen is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau en dus nú al beschikbaar. De Wereld Gezondheidsorganisatie gaf dit baanbrekende vaccin direct het predikaat ‘werelds’ en dat zegt wel wat!

Wel deze info onder ons houden hoor, ik mag eigenlijk nog niks verklappen. Maar ik vertrouw erop dat u uw mond houdt hierover, toch? Ik heb het namelijk over het positiviteitsvaccin! Een bezoek aan de GGD of de huisarts voor een injectie is niet nodig. Vaccinatievoordringen is hier niet aan de orde, u kunt er direct zelf mee aan de slag. Het enige wat u hoeft te doen: uw glas er halfvol mee schenken…

Proost!