Take Away Valentijnsdiner – een culinair feest

Velen van u hebben inmiddels al gebruik gemaakt van de take away corner bij het clubhuis. En terecht! Door weer en wind, bij storm en kou wordt er met een vriendelijke glimlach een kop koffie, warme chocomelk of andere versnaperingen geserveerd. Toch even het rondje gezellig afsluiten of tussen de mandjes ballen door opwarmen. Daarnaast is het ook mogelijk om een maaltijd te bestellen en af te halen. Een aantal redactieleden heeft dit dan ook gedaan en allen met zeer goede ervaringen. Wij delen er graag één met u: het Valentijnsdiner.

Thuisgekomen met de grote kartonnen doos kon het uitpakfeest beginnen. Keurige bakjes voorzien van een inhoudssticker met een flesje bubbels erbij.

Tenslotte nog 2 gezellige placemats, snoephartjes en een duidelijke bereidingsinstructie. Dat vraagt om een mooi aangeklede tafel met het ‘zondagse’ servies natuurlijk. Komt mooi uit dit jaar, de 14e februari valt ook op zondag.

We beginnen met een shared dining voorgerecht van vitello tonnato, carpaccio en tataki van zalm. Alles is even mooi opgemaakt en verzorgd. De vitello met knapperige paprika, rucola en een schijfje citroen en bij de carpaccio zitten heerlijke kaaskrokantjes en een smeuïge pesto. De tataki met frisse wakame (zeewiersalade) en komkommer zit in decoratieve blikjes. De tataki is even aangezet en vervolgens bestrooid met sesamzaadjes. Een zeer smakelijk begin, dat belooft wat!

We gaan door met een Tom Ka Khai soep die we alleen hoeven op te warmen in een pannetje. Vervolgens het meegeleverde garnituur van taugé, paksoi en shii-takes in de soepkom en zoals de professionals het doen: aan tafel de soep erop schenken. We zijn gek op kokos en die is subtiel maar goed te proeven in de soep.

Een heerlijk stukje brood met tapenade en gezouten boter peuzelen we tussendoor ook nog op.

Bij dit alles drinken we de bubbels en prijzen we de koks de hemel in die dit allemaal voor elkaar hebben gekregen. Maar wacht….we zijn nog niet klaar!

En dan het hoofdgerecht. Na 20 minuten in de oven staat er een heerlijk mals stukje (rouleau) poulet noir voor ons met pommes fondant, wortel Vichy en truffeljus. Er is zelfs aan paddenstoeltjes gedacht en alles bij elkaar maakt het dat wij de borden bijna schoonlikken.

Het toetje verdient met recht de naam ‘Dessert d’Amour’, om verliefd op te worden! Een dun plakje cake met frambozenjam met daarop een mooie, zachte vanille bavarois die is versierd met framboos, witte chocolade, een blaadje muntchocolade en ja echt, bladgoud! We drinken er een glaasje limoncello bij en moeten ons ervan weerhouden met de vinger nog even over het bord te gaan. Wat een finale!

Chapeau voor ons horecateam! Wat boffen wij met deze mensen en wat hopen we dat ze gauw hun (culinaire) kunsten weer in het restaurant mogen laten zien.

Maar als dat nog even duurt dan kunnen wij u alleen maar aanraden om van de take away maaltijden te (blijven) genieten!