Competitiekleding

image

Competitiekleding

Al jaren leeft er onder het merendeel van de competitiespelers de wens om in herkenbare HGC kleding deel te nemen aan landelijke competities. In 2017 kwam uit de TeCo enqûete dat maar liefst 80% van de teams/spelers voor een "competitietenue" kozen, indien betaalbaar en van goede kwaliteit.

Ondanks dat we inmiddels een hele serie truien met het clublogo hebben is in 2020 deze vraag wederom actueel geworden. Daarom heeft het bestuur de TeCo gevraagd om clubkleur/-kleding voor alle HGC competitieteams te introduceren, vanaf de jeugd tot en met de senioren.

Daar vandaan is het idee ontstaan om met Heren 1 te starten in 2020 en in maximaal 2 jaar die kleding te introduceren voor alle teams. Dit mede omdat de TeCo begrepen had dat er al verschillende teams een kledingkeuze hadden gemaakt voor de 2020 competitie, die zoals we inmiddels weten niet door is gegaan.

Met Heren 1 is de eerste stap gezet en die wordt hierbij gepresenteerd.

De keuze voor de kleuren, uiteraard rekening houdend met de kleuren van het clublogo, en de ‘outfit’ is in samenspraak met de voorzitter van de JeCo, alle TeCo coördinatoren, de clubmanager en enkele teamcaptains gemaakt. Het moet voor jong en oud aantrekkelijk en gemakkelijk zijn om in te spelen en natuurlijk ook herkenbaar zijn als Haarlemmermeersche Golfclub.

Om in een gele broek, trui of polo te gaan spelen was geen aantrekkelijke optie dus die kleur viel snel af. Dan liggen donkerblauw voor de broek, wit voor de polo en kobaltblauw voor midlayer/trui voor de hand.

Wanneer, waar en tegen welke prijs de kleding beschikbaar komt zal te zijner tijd o.a. via de MeerMARE bekend gemaakt worden. In ieder geval wordt ervan uitgegaan dat we bij het merk Footjoy blijven, omdat zij een ‘blijvende’ kleurenserie hebben, zodat continuïteit gewaarborgd blijft.

Vanaf competitieseizoen 2021 kunnen we dus ‘uniform’ naar buiten treden.