Golfdemie…

Met de komst van COVID-19 in ons aller leven is er een geheel nieuwe coronawoordenschat ontstaan. Ik noem maar eens even: zorgapplaus, zwaaibezoek, wc-papierschaamte, afhaalfile, enzovoort… Een schier eindeloze rij woorden waar de Taalbank wel raad mee wist en er een heus coronawoordenboek (ook weer een mooi woord) van heeft gemaakt. www.taalbank.nl/2020/03/14/coronawoordenboek/ Voor de liefhebbers van woordspelletjes als Galgje, Scrabble of Wordfeud zie ik legio nieuwe mogelijkheden. Met woorden als eenzaamheidsvirus, groepsimmuniteit en balkonsolidariteit kun je natuurlijk lekker scoren. Wat een taalverrijking! De stortvloed aan informatie over de coronapandemie die over ons werd uitgestrooid heeft ons wederom een nieuw woord bezorgd: infodemie. En al deze nieuwe woorden zijn onderdeel geworden van het nieuwe normaal. Hoezo normaal? Coronamoe werd ik er uiteindelijk van en begon last te krijgen van golfonthouding. En ik niet alleen. Toen de golfbaan de figuurlijke poort weer voor iedereen opende, stonden we met zijn allen te trappelen van ongeduld om de wei in te gaan. Als dartele koeien die eindelijk naar buiten mochten na een winter op stal. Er brak onmiddellijk een golfdemie uit, er was geen houden meer aan. Een lawine van reserveringen kwam op gang en binnen no-time liepen de starttijden vol. Al die opgekropte coronafrustratie moest er tenslotte weer uit geslagen worden. En het nieuwe normaal op de golfbaan, het anderhalvemetergolfen ofwel de coronagolfetiquette? Daar hebben wij allen informatie over ontvangen en daar houden we ons natuurlijk ook aan. Dus schudden wij bijvoorbeeld bij de start van een rondje golf geen handen en gaan niet zoenen of “huggen” bij het beëindigen ervan. Gewoon niet dus, ook niet als je een enorme huidhonger hebt. Nou niet gelijk gaan afstandshamen als iemand in je flight per ongeluk in de fout gaat. En als je moet niezen doe dat dan in je elleboog zodat je niet gestoord wordt door niesschaamte. Want dat komt je golfspel écht niet ten goede! Golf veilig!

Doe mee met de HGC fotowedstrijd

Hebt u een aansprekende foto gemaakt op onze baan, in het clubhuis, van een wedstrijd of een evenement of van de natuur op onze golfbaan? Laat dan anderen daarvan meegenieten! De MeerMARE redactie is op zoek naar mooie foto’s gemaakt op ons golfcomplex.

Meedoen is simpel. Stuur een email met als onderwerp “fotowedstrijd” met naam en lidnummer naar meermare@haarlemmermeerschegolfclub.nl. Stuur uw foto(‘s) apart als bijlage mee. S.v.p. geen foto(‘s) in het bericht invoegen, want dan worden ze sterk gecomprimeerd en daardoor onbruikbaar.

U kunt alleen foto(‘s) insturen die u zelf hebt gemaakt. Wij vragen u deze in groot JPG/JPEG formaat te verzenden. Het fotobestand moet tussen de 1 en 8 MB groot zijn.

De jury bestaat uit onze clubleden Remco Meijer (fotograaf), Nico ter Haak (redactielid) en Hans Vlietman (10 jaar clubfotograaf geweest). Zij beoordelen de foto’s specifiek op de thema’s: de baan, onze gastvrijheid en club society.

Deelname sluit zondag 16 augustus 2020. Professionele fotografen zijn uitgesloten van deelname.

In de najaarseditie van de MeerMARE publiceren wij de winnende foto’s met een toelichting van de jury.