image

Nadat in 2010 het provisieloos adviseren mogelijk werd startte Rick Tol (sinds 2017 Business Club lid) zijn bedrijf dat inmiddels bestaat uit een team van 5 medewerkers. Zijn zoon Leandro - net als zijn vader een goede golfer - maakt sinds kort deel uit van dat team en is zich verder aan het bekwamen in het financiële vak.

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken; verzekeringen, hypotheek, pensioen, testament, erfenis, etc. Soms een heel gezoek bij wie we wat en hoe moeten afsluiten. Vervolgens zijn we zo blij dat we er “vanaf” zijn dat we alles in een la stoppen en er pas veel later weer eens naar omkijken, vaak op een moment dat we er helemaal geen zin in hebben, maar wel moeten. Is daar een oplossing voor? JA: Mijn Bespaarspecialist.nl (MBS) is gespecialiseerd in alle bovengenoemde zaken en meer.

Of het nu gaat om de hypotheeklast te verlagen (renterisico elimineren), estate-planning en erfrecht inclusief testamenten (de notaris hoeft alleen nog maar het officiële document op te maken) of wilsbeschikkingen (zodat er bij onverhoopte wilsonbekwaamheid nog de vrijheid is om zelf te bepalen wat men wel of niet wil), bij MBS geeft men onafhankelijk advies en wordt een hoop stress, tijd en geld bespaard.

Al deze documenten, afspraken en polissen worden in 1 digitaal dossier bijgehouden zodat deze op elk moment met 1 druk op de knop beschikbaar zijn.

Via een volledig geautomatiseerd systeem worden ook verzekeringen vergeleken en komt er dagelijks een overzicht binnen waarop de adviseurs kunnen zien op welk gebied er voor welke cliënt voordeel te halen valt. Kan een verzekering beter opnieuw worden afgesloten? Dan gaat er onmiddellijk een mailtje naar de cliënt om advies uit te brengen.

Wist u trouwens dat een werkgever sinds kort een wettelijke (zorg)plicht heeft op het gebied van pensioencommunicatie? Dit betekent dat hij zijn werknemer dient te informeren over consequenties die zogenaamde “life-events” kunnen hebben op het pensioen. MBS kan de werkgever deze taak uit handen nemen zodat eventuele boetes voorkomen worden. De werknemer blijft zo goed op de hoogte en kan tijdig beslissingen nemen. Overigens is iedereen ook rechtstreeks bij MBS welkom om pensioeninzicht te krijgen.

Mijn Bespaarspecialist is er om stress, tijd en geld te besparen, te ontzorgen dus. Er wordt gewerkt met servicelevels zodat er een keuze gemaakt kan worden hoe intensief men geadviseerd wil worden. Iedere adviseur moet overigens elke 3 jaar voor alle vakdiploma’s die hij heeft wederom examen doen, ze blijven dus goed bij met hun kennis.

MBS streeft ernaar om het hele dienstenpakket voor iedereen beschikbaar te maken en daarom wordt er hard gewerkt aan uitbreiding van het team.

Motto is: laat je niet verrassen, informeer jezelf en begin daar niet te laat mee (40+).

Naast zijn werkzaamheden als “financieel huisarts” (zoals Rick zegt: waarom wel 1 huisarts, 1 tandarts, maar niet 1 financieel huisarts?)is Rick actief als vrijwillig penningmeester voor Chengeta Wildlife, een organisatie die zich inzet om rangers in Afrika beter op te leiden zodat zij stropers “begrijpen” en ze daardoor effectiever kunnen opsporen en aanpakken terwijl hun eigen veiligheid niet in het geding komt. Geinteresseerd? Kijk eens op www.chengetawildlife.org