Verwijderen van de eikenprocessierupsen recent in de baan

Nieuwe leden welkom op onze club!

Goed nieuws delen wij graag: ondanks de lockdown hebben zich dit jaar 44 nieuwe leden gemeld, waarvan 24 sinds de heropening van de baan. Interessant is natuurlijk te weten waarom ze lid worden, waar ze vandaan komen en wat voor speler ze zijn. De nieuwe leden gaven als redenen aan: mooie baan, 27 holes plus de par 3, dichtbij en een gezellige club.

Even wat statistieken van de nieuwe leden:

25% is vrouw

20% komt uit Hoofddorp 57% uit de regio Haarlem 18% uit de bollenstreek 5% uit Amsterdam

29% is tussen 60 en 70 jaar 34% tussen 50 en 60 32% tussen 40 en 50 en 5% jonger dan 40 jaar

36% heeft een handicap van 30-36 (4% > 36) 20% tussen 20 en 30 36% tussen 10 en 20 en 4% heeft een single handicap

Een mooie mix dus van leeftijden en handicaps.

Jong geleerd ...

Zullen we hen binnenkort ook kunnen verwelkomen??

Algemene Ledenvergadering

Het bestuur van de Haarlemmermeersche Golfclub nodigt u uit om op dinsdag 21 juli 2020 om 20.00 uur de Algemene Ledenvergadering online bij te wonen.

Voor meer informatie over hoe deel te nemen klik hier.

HGC ledenpas

Medio februari van dit jaar heeft onze club een nieuwe ledenpas in gebruik genomen. Mocht u de nieuwe pas nog niet in uw bezit hebben kunt u deze alsnog ophalen bij de caddiemaster. Wat u met deze ledenpas kunt doen zetten wij hieronder nog even op een rijtje.

Momenteel kunt u de pas gebruiken voor driving range ballen èn voor de slagboom, indien u daartoe bent geauthoriseerd. Mocht u nog in het bezit zijn van een papieren ballenkaart, deze kunt u ook nog steeds gebruiken.

De bedoeling is dat in de toekomst uw ledenpas ook als identificatiemiddel voor betalingen van uw barfee gaat dienen.

U kunt de pas laten opladen bij de caddiemaster en ’s winters ook in het restaurant.

Spaarne Gasthuis Actie

In september worden de zorgmedewerkers van het Spaarne Gasthuis in het zonnetje gezet op de Haarlemmermeersche Golfclub. De HGC gaat deze toppers een leuke en goed verzorgde golfdag bezorgen met de inzet en hulp van onze pro’s en vrijwilligers.

Er is super enthousiast gereageerd op het verzoek om te doneren. Tot op heden is ca. € 4.000 gedoneerd door onze gulle leden. Hier komt het deel van de wedstrijd inschrijfgelden nog bij. Fantastisch!

Nog niet gedoneerd? Dit kan nog steeds bij de Caddiemaster via een QR-code. Uw bijdrage wordt bijzonder gewaardeerd.

Nieuwe ledenwedstrijd 28 juni

Een record! Nooit eerder hebben wij voor zoveel nieuwe leden een wedstrijd georganiseerd. Ruim 30 nieuwe leden (weliswaar vanaf 1 januari 2019) schreven zich in voor deze wedstrijd. Een mooie opsteker voor de toekomst van onze club.

Na een aantal tropische dagen kondigde deze zondag niet veel goeds aan. De weersvoorspelling was onstuimig, maar uiteindelijk liet het weer zich vooral van de zonnige zijde zien, zei het met een bijna stormachtige wind.

Inspirerend om met zoveel enthousiaste nieuwe leden de baan in te gaan. De commissie had het zo geregeld dat “oud” leden de flights begeleidden. Aan begeleiding viel echter weinig eer te behalen, want de meesten waren al langere tijd bekend met de golfsport. Onder hen zelfs enkele single handicappers, van wie de “oud” leden nog wat konden leren. Kortom, het was een mooie interactie tussen “oud” en “nieuw”.

Na de afsluiting borrelden we nog even in coronasfeer na en hebben wij de nieuwe leden alle faciliteiten van de club en de mogelijkheden om te spelen uitvoerig uitgelegd. Kortom het was top!

Namens de nieuwe leden commissie, Marion Stempher

Hole-in-ones

Hoewel er tot nu toe nog geen officiële wedstrijden zijn geweest, zijn er wel enkele mooie resultaten te melden. Tijdens de donderdag zomeravondcompetitie op 18 juni sloeg Ria Hoogendoorn een hole-in-one op de par 3 hole Lynden 8. Met een mooie balvlucht rolde de bal voor het oog van Ria en haar flightgenote Marije, die het als eerste zag en zeker wist, zo in de cup!

Met de anderhalvemetersamenleving in gedachten werd er enkele dagen later op een zonovergoten terras alsnog aandacht gegeven aan dit bijzondere feit. Een hand geven kon natuurlijk niet, maar het alternatief van de welgemeende “elleboog” ter felicitatie is natuurlijk vastgelegd.

Jos Kieft sloeg zijn 2e! hole-in-one op de 3e van Leeghwater tijdens een ronde met zijn vrienden in een van de eerste weken dat de baan weer open was. Het restaurant en terras waren nog gesloten dus proostte hij thuis op die mooie bal.

En net voor de lockdown sloeg Koos van der Spek ook op Hole 3 Leeghwater zijn hole-in-one.

Ria, Jos en Koos van harte gefeliciteerd met dit succes!