Club

WEDSTRIJDEN

Club kampioenschappen Strokeplay en Matchplay 2019

De laatste 2 weekenden van augustus stonden op de HGC in het teken van de strokeplay kampioenschappen.

Vanaf 24 augustus werden de eerste ronden bij de senioren gespeeld en op 31 augustus werd gestart met de strokeplay kampioenschappen algemeen. Beide kampioenschappen werden afgerond met finales op zondag 1 september.


Bij de strokeplay kampioenschappen in de categorie heren senioren schreef John Leuven de winst op zijn naam, bij de dames senioren was het Caroline van Bruggen, die de titel wist te veroveren.


Bij de heren in de categorie algemeen presteerde Douwe Link het om de eerste plaats te pakken, nadat hij pas enkele maanden geleden weer actief was gaan golfen. Bij de dames algemeen was het Monique van Bijsterveldt die won.


Op zondag 25 augustus is overigens ook het jeugd strokeplay kampioenschap 2019 gehouden. Na 2 ronden bleken 2 Stans de beste resultaten te hebben. Het was uiteindelijk Stan Verlaan die tweede werd, Stan Boelé won de titel strokeplay kampioen bij de jeugd noemen. Dit jaar deden er ook 2 meisjes mee, voor het beste meisje was er ook een prijs, gewonnen door Sophie Bogert.

De matchplay kampioenschappen 2019 vonden in de weekenden van 13/14 en 20/21 juli plaats. Relatief veel partijen zijn afgesloten met een suddendeath play-off, waarvan sommige zelfs beslist werden op de 20e en 21ste hole.

Clubkampioenen matchplay van 2019 zijn geworden in de categorie dames algemeen Monique van Bijsterveldt, heren algemeen Stan Verlaan, dames senioren Antonella Meijerink en heren senioren John Leuven.

Monique (dames algemeen) en John (heren senioren) schreven daarmee dit jaar “een dubbele winst” op hun naam, zij werden immers strokeplay en matchplay kampioenen.

De beide andere strokeplay winnaars Douwe Link (heren algemeen) en Caroline van Bruggen (dames senioren) werden bij de matchplay kampioenschappen in hun categorie tweede, dus ook zij haalden bij beide clubkampioenschappen heel goede resultaten dit jaar.

De andere tweede plekken in de matchplay kampioenschappen waren voor de finalisten Yulin Tjan (dames algemeen) en Rick Tol (heren senioren)

The Battle of the Sexes 2019

Bij de 'Battle of the Sexes' 2019 op 7 augustus bleken er dit jaar relatief meer inschrijvingen van de heren, waarmee een nieuw element aan de wedstrijd werd toegevoegd. 12 "Overtallige" heren werden 6 Mysterykoppels en via een blinde loting ingedeeld. Niemand, ook wedstrijdleider en respectievelijke captains, wist wie er voor de dames of de heren speelden. Halverwege de wedstrijd duidden de binnengebrachte uitslagen op een grote voorsprong voor de heren waarna het reglement voor de Mystery Flights tussentijds werd aangepast … Deze gok bleek in het voordeel voor de dames. Maar nog steeds onvoldoende. De winst bleef dit jaar voor de heren, met of zonder de uitkomst van de mystery flights.

Kennelijk hadden de dames met hun winst van vorig jaar de heren heel erg op scherp gezet. Op de trofee staat nu: winst 10x de heren, 6x de dames en gelijk 1x. De dames weten dus wat hun te doen staat volgend jaar als zij de balans weer wat rechter willen trekken!

Nieuwe leden wedstrijd

Op initiatief van de nieuwe leden commissie heeft de WeCo dit jaar voor nieuwe leden een aantal speciale wedstrijden georganiseerd.


Tijdens de eerste nieuwe leden wedstrijd op 6 april gaf head pro Roberto acte de presence, Met 19 nieuwe leden en 6 coryfeeën van onze club werd iedere flight gedurende 1 hole begeleid door Roberto. Gespeeld werd op Cruquius, met de bedoeling om kennis te maken met de baan, de club via de oudgedienden en de mogelijkheden te horen aan welke clubactiviteiten men kan deelnemen.

Op zaterdag 10 augustus heeft de WECO voor onze nieuwe leden alweer de derde wedstrijd van 2019 georganiseerd. Dit keer werd er op de Bolstra course, 18 holes, met elkaar gestreden. 20 Enthousiaste nieuwe leden speelden in 5 teams onder begeleiding van 5 “oud” leden. De verrassing was dit maal “beat the pro” waarbij Wouter Voskamp het mocht opnemen tegen de 20 nieuwe leden. Ondanks windkracht 8 werd er goed gescoord. Beat the pro werd gewonnen door Hanneke Docter en de neary door haar man Herman Docter

Jeugd 2 promoveert naar de hoofdklasse

Het is het tweede jeugd team, dat uitkwam in de eerste klasse, op 14 juli gelukt om hun promotie wedstrijd op de Purmer tegen het eerste team van De Dommel uit Noord-Brabant te winnen. Daarmee promoveren zij naar de hoofdklasse. Het team werd op de laatste dag poule winnaar, nadat zij alle wedstrijddagen gewonnen hadden. Het winnende team bestond uit Levi Verwoert, Jayden Vrolijk, Jasper Duindam, Leon Moerkerk en invaller Stan Boelé.

Jayden Vrolijk, Jasper Duindam, Leon Moerkerk en invaller Stan Boelé.

Kampioenen - NGF Jeugdcompetitie – Haarlemmeersche team 2

Van de in totaal 5 jeugd teams was er dit jaar ook weer 1 jeugd team in de 18 holes stableford competitie ingeschreven. Dit team heeft het ook uitstekend gedaan en won al zijn wedstrijden en promoveerde daarmee naar de tweede klasse.