Buitengewoon

GASTVRIJ

  • Nieuwe leden
  • Verlichte Bolstra
  • Restaurant
  • Parkeren/pasjes systeem
  • Business Club

Nieuwe leden krijgen een warm onthaal!

HGC heeft sinds enkele jaren een Nieuwe Leden Commissie, wellicht niet eens zo bekend onder de bestaande leden die al wat langer lid van onze club zijn. Deze commissie, bestaande uit Marion Stempher, Christine Filet, en Wouter de Vries, organiseert niet alleen kennismakingsgesprekken met kandidaat-leden, waarbij zij hen informeren over onze vereniging, de baan, en het lidmaatschap.De commissie begeleidt, nadat de keuze voor HGC is gemaakt, de nieuwe leden in de eerste periode van hun lidmaatschap. Er is elke laatste woensdagavond van de maand een vast moment ingeruimd voor een uitgebreid gesprek met nieuwe leden. Dit alles is erop gericht dat zij zich in onze club zo snel mogelijk gaan thuis voelen en de weg vinden in de mogelijkheden van golflessen, starttijd boeken tot deelname aan wedstrijden en zo ook de baan en de mensen snel beter kunnen leren kennen. .


De keuze voor het lidmaatschap van de HGC wordt veelal ingegeven door een aantal redenen, zoals de ligging van de baan (vaak in de buurt van woonplaats of werk), de 27 holes, maar ook door de mogelijkheden op de baan met naast de lussen Leeghwater, Lynden en Cruquius, de vernieuwde Bolstra baan die recent zeker de belangstelling heeft. Ook komen nieuwe leden binnen nadat zij al lessen hebben gevolgd bij de pro’s van de HGAC.

Ook dit jaar is er weer de nodige belangstelling voor deze informatieve bijeenkomsten want de teller van de toeloop van nieuwe leden staat dit jaar, per medio september, al op 62! De informatie aan nieuwe leden wordt voor dames bovendien aangevuld met een welkomstkaart van de Dames Commissie, die de Damesochtend op dinsdag onder de aandacht brengt. Senioren heren krijgen via een mail van de Seniorencommissie ook bericht over de mogelijkheden voor hen op vrijdag.Het welkom heten en enthousiasmeren van de eerste periode wordt door de Nieuwe Leden Commissie warm gehouden, o.a. door het organiseren van nieuwe leden wedstrijden, die met veel plezier en waardering worden ontvangen, en waarbij huidige leden ook meedoen om zo met elkaar kennis te maken en wat meer over de baan te kunnen vertellen tijdens het spel (zie artikel over Clubwedstrijden, red.). Ook na de eerste periode onderhoudt de Nieuwe Leden Commissie de banden doordat zij, sinds vorig jaar, na 6-8 maanden lidmaatschap nog eens nabellen om de eerste ervaringen en suggesties van de nieuwe leden te vernemen. Dit contact wordt bovendien nadat het eerste lidmaatschapsjaar voorbij is nog een keer herhaald.

Vanuit de redactiecommissie wensen wij de nieuwe leden ook van harte welkom en wij hopen dat zij lang met veel plezier op de HGC blijven komen en er nog veel mooie golfrondes gaan volgen. Aan de nieuwe leden commissie zal dat niet in elk geval liggen, zij zijn in de periode tussen de geplande contact momenten natuurlijk altijd beschikbaar voor vragen van onze nieuwe leden.

Bolstra baan

Al op een verlichte Bolstra gespeeld? Nee, dan echt gauw komen doen. De verlichting gaat ’s avonds tegelijkertijd aan, ongeveer een half uur voor zonsondergang, en uit met de verlichting van de driving range en oefenfaciliteiten. Dit betekent dat iedere avond, 7 dagen in de week, tot 21.30 uur op een verlichte Bolstra kan worden gegolfd. Vooraf reserveren is mogelijk, maar niet noodzakelijk. Wanneer de Caddiemaster niet meer aanwezig is, kan men zich aanmelden in het restaurant.

Restaurant

Tot 1 november blijven de zomer-openingstijden van toepassing. Dit houdt in dat het restaurant van maandag tot en met vrijdag tot 00.00 uur en op zaterdag en zondag tot 22.00 uur geopend is. De keuken sluit twee uur eerder. In verband met slechte weersomstandigheden, helaas komen die dagen er weer aan, kan van deze tijden worden afgeweken. Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij u wanneer u een hapje wilt komen eten, vooraf te reserveren of op de dag zelf even te informeren naar de actuele openingstijden.

Iets te vieren? Wij hebben het afgelopen seizoen een aantal leuke ‘feestjes’ in het restaurant mogen organiseren. Verjaardagen en recepties, maar o.a. ook een gezellige familiebijeenkomst en een heel mooi 40-jarig huwelijksfeest. Wilt u iets vieren of een uitje met familie of vrienden plannen, denk dan aan uw eigen golfclub. Restaurant de Drie Gemalen is een uitermate geschikte locatie voor een ‘besloten’ feestje, groot of klein.

Een lunch, brunch, aangeklede borrel, walking dinner of een sfeervol diner, met stijlvol gedekte tafels, het is allemaal mogelijk. Een golfclinic of een rondje op de Bolstra (geen golfvaardigheidsbewijs vereist en voor materiaal kan worden gezorgd) kan onderdeel zijn van het programma. Wij leveren maatwerk en maken graag een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Bel met Vera of Taco (023-5589007/5589003) of spreek Paul Grimbergen, onze Restaurant Manager, aan tijdens een bezoek aan ons restaurant.

Slagbomen / nieuw pasjessysteem

Slagbomen

Eindelijk, de slagbomen kunnen weer dicht. Een ernstig vertraagde levering van pasjes uit het Verre Oosten, software-problemen etc. etc. etc., kortom Murphy’s Law was van toepassing op dit project.

De slagboomkasten aan beide toegangen zijn nu vervangen en er is een compleet nieuw pasjessysteem geïnstalleerd. De oude toegangskaartjes werken niet meer. Dit geeft ons ook de gelegenheid om eens goed op te schonen (er bleken veel ‘onbekende’ pasjes in omloop) en de regels ten aanzien van de toegang tot het parkeerterrein rondom het clubgebouw voor leden weer eens aan te scherpen.

Naast Business Club- en bestuursleden, ontvangen alleen de voorzitters van operationele Commissies, zoals de Baancommissie, Business Club commissie, Regelcommissie, Wedstrijdcommissie, en de Coördinator Marshals een toegangspasje.

Voor alle overige commissieleden, wedstrijdleiders en marshals geldt dat wanneer je ‘in functie’ bent of voor een commissievergadering in het clubgebouw moet zijn, je bij de slagboom kunt aanbellen en dan door de Caddiemaster wordt doorgelaten. Na sluitingstijd van de Caddiemaster wordt de slagboombediening doorgeschakeld naar het restaurant. Kom je een rondje golfen, dan moet je, net als alle andere leden, op het grote parkeerterrein parkeren.

Omdat de afgelopen maanden de slagbomen steeds open stonden, door de schade van de blikseminslag, maakten leden daar soms oneigenlijk gebruik van. Met de introductie van het nieuwe pasjessysteem, hebben de Caddiemasters de instructie gekregen om weer strikt toe te zien op het parkeerbeleid. Wij vragen om begrip en volledige medewerking van de leden en verzoeken alle betrokkenen onze Caddiemasters niet in verlegenheid te brengen.


Vanaf oktober tot maart (winterseizoen) worden de slagbomen rond 16.00 uur opengezet, zodat leden en gasten die een bezoek willen brengen aan het restaurant, les hebben of willen trainen, kunnen doorrijden naar het clubhuis en dan dus niet in het donker hoeven terug te lopen naar het grote parkeerterrein.

Pasjessysteem

Nu de nieuwe pasjes er zijn en de software werkt, kunnen ook de ledenpassen worden aangemaakt. Deze chipkaart is oplaadbaar en hiermee kunnen driving range ballen uit de automaat worden gehaald. Opladen van pasjes wordt mogelijk bij de Caddiemaster en in het restaurant. Zoals beloofd worden alle ledenpassen, voor uitgifte, opgeladen met de eerste 10 tikken driving range ballen. Als alles nu wel echt goed blijft gaan, kunnen de pasjes vanaf half oktober bij de Caddiemaster worden opgehaald. Verdere tekst en uitleg wordt via een nieuwsbrief en publicatie op de website verstrekt.

Oranje Leeuw wint de Business Club Zomercompetitie 2019

Op dinsdag 10 september jl. vond de finale van de Business Club Zomercompetitie 2019 plaats. De jaarlijkse ‘Grote Verwendag’, waarop onze Business Club leden eens extra goed in het zonnetje worden gezet.

Na de koffie-ontvangst, met die overheerlijke mooie gebakjes van Patisserie Vermeer uit Lisse, en voorzien van een rijk gevuld HGC-lunchtasje, vertrokken 40 deelnemers richting de holes. Met 4 fanatieke BC-leden dicht bij elkaar in de top vier van het klassement, beloofde het een super spannende wedstrijd te worden. Onderweg werden de deelnemers door Winneke voorzien van extra energie met ovenverse pizza’s.

De messen waren geslepen, want wat is er gestreden tussen Oranje Leeuw, ANWB Golf, SignPlan en 10TY Creative. De spelvorm was een Scramble 2-bal met een teamhandicap verrekening van 50%. De koppels kregen dus maar weinig slagen mee. Dat maakte een aantal koplopers niets uit.

Vader en zoon Tenty (teamhandicap 6) van 10TY Creative waren de grote uitblinkers, met een ronde van -4 (69 slagen) en maar liefst 46 stablefordpunten. Niet zo verwonderlijk dat de heren er ook vandoor gingen met de prijzen voor de neary’s, leary en longest drive.

Maar ook Jeanne Haket en Frank Maanders van de Oranje Leeuw (teamhandicap 9) vulden elkaar super goed aan, want zij behaalden 41 stablefordpunten.

Ed van den Berg van Monto had van tevoren aangekondigd dat hij met zijn gast Harald Westerman nu echt eens ging scoren en dat gebeurde. Ook team Monto noteerde 41 stablefordpunten.


Namens Atelier aan de Drecht waren Jan de Gids en Jan Knijn (teamhandicap 7) afgevaardigd. Dat de heren enige ‘local knowledge’ hebben, kan niemand ontkennen. Toch zetten ook zij met 39 stablefordpunten een hele knappe prestatie neer.


Gelegenheidsduo Britt van Waarde (Oranje Leeuw) en Roeland den Breejen (JdB Groep), team ANWB Golf met Gerben Staal en Rinus Schot en team PinHigh Golftravel met Eric Bakker en Simone Luijt speelden ook goed, deze 3 koppels kwamen met elk 38 punten binnen.

De tweary was voor het koppel Geert-Jan van Leeuwen en Ralph Huizenga (ABN-AMRO) en de longest drive bij de dames werd geslagen door Britt van Waarde.

Na afloop van deze finale en 6e wedstrijd van de Business Club Zomer Competitie 2019 kon de balans worden opgemaakt. En tijdens het sfeervolle diner, opgeluisterd door het trio The Afternooners, werden de prijzen en de felbegeerde trofee uitgereikt aan:
1. Oranje Leeuw
2. 10TY Creative
3. ANWB Golf

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde finaledag en verheugen ons alweer op de start van de Wintercompetitie 2019/2020, die op dinsdag 8 oktober aanvangt.