
Twee sterren voor Drie Gemalen
Huh? Moeten we voortaan ons nette pak aan in het clubhuis? Nee hoor, don't worry. Die twee sterren staan niet in het boekje van een Franse bandenmaker, maar staan sinds kort te stralen van plezier in de keuken van ons clubhuis.
Marjolein Scholder uit Zandvoort, onze nieuwe chefkok, werkt al 30 jaar in de horeca. Ze had zeven jaar een eigen restaurant in Zandvoort en stapte daarna over naar het golfwereldje. Ze werkte jaren lang als chefkok bij Tespelduyn en vervolgens bij de Kennemer GC&CC. Beide in de top vijf van beste golfrestaurants.

Dreamteam
Ze verzorgde ook de luxe catering voor grote partijen bij Hyatt en het Scheepvaartmuseum. Daarbij werkte ze samen met Kevin Williams uit Amsterdam, de nieuwe sous-chef. Ook hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de witte brigade van o.a. Amsterdam Boathouse.
We mogen onszelf gelukkig prijzen met de komst van dit dreamteam, want in combinatie met een gloednieuwe keuken en een nieuw trendy & riant restaurant kunnen we binnenkort serieus kans gaan maken op de titel „beste golfrestaurant van Nederland“.
Puur en duurzaam
Wat we mogen verwachten? Een royaal en heel gevarieerd aanbod. Enerzijds het traditionele comfortfood voor een snelle hap en de vertrouwde snacks bij de borrel. Maar ook de mogelijkheid om relaxt te genieten van een heerlijke lunch op het zonovergoten terras. Of, later op de dag, gezellig en comfortabel van een verrassend lekker diner...

Aan 'de kaart' wordt momenteel hard gewerkt. Er komen nieuwe gerechten, zoals de Bolstra hamburger, een Bavette en diverse vegetarische opties. Alles zo puur en duurzaam als mogelijk is. Denk daarbij aan eerlijk, onbewerkt natuurvlees van boeren en jagers uit onze eigen omgeving, biologische groenten van lokale tuinders en verse vis van de afslag. Zodoende kan optimaal rekening gehouden worden met speciale (dieet)wensen van de gasten, want bijna alles wordt zelf gemaakt. Als er, bijvoorbeeld, rook uit de schoorsteen komt wordt er wellicht een dagverse zalm gerookt. Die staat dan niet op de kaart, maar op het bekende 'schoolbord' met wisselende gerechten...

Nieuwe menukaart
Kortom, keus genoeg. We zijn een buitengewoon gastvrije club, waar iedereen van harte welkom is. Waar je op elk moment van de dag een leuk plekje kunt kiezen. Al dan niet na een rondje golf. Maar als je iets bijzonders wilt, bijvoorbeeld met een groepje kennissen of familie, laat dat dan even van te voren weten. Dan kan aan de voorbereiding en uitvoering alle aandacht worden gegeven.
Benieuwd wat Marjolein en Kevin hebben bedacht voor de nieuwe menukaart? Deze staat binnenkort op de website.