Afsluiting ZomerAvondCompetities

Dineren en natafelen over verrichte golfprestaties

Vooral de maandag springt er sportief uit!

Groeiend aantal deelnemers bij sportieve ZomerAvondCompetitie

Dat de zomerse avondcompetities steeds meer in de smaak vallen, was dit jaar wel duidelijk. Koploper is de maandagavond waar in de maanden mei, juni, juli en augustus, maar liefst 110 clubleden aan hebben deelgenomen. Niet in de laatste plaats door de beide enthousiaste wedstrijdleiders Jos Bakker en Jan Knijn, oftewel de JoJa’s.

Beide mannen hebben het ook dit jaar weer klaargespeeld om elke maandag voor een enthousiaste groep leden de 18 holes wedstrijden in te delen. r Opgeteld deden 110 spelers meerdere keren aan deze wedstrijd mee. Niet alleen de speeldagen verliepen gesmeerd maar de slotdag op 25 augustus was weer een onvervalste happening. Jan Knijn: “Om mee te kunnen dingen naar de fraaie prijzen dienen de spelers tenminste vijf keer te hebben meegedaan aan de wedstrijden. Het diner als afsluitingsmoment is altijd een feestje met mooie prijzen.”

Vissen naar ballen

Medeorganisator Jos Bakker is de rots in de branding als het gaat om scores, flight-indelingen, wijzigingen door ziekte plus het bijhouden hoeveel iedereen door de vier maanden heen heeft gespeeld en welke handicaps moeten worden aangepast. “Ach, wij zijn inmiddels een ingespeeld duo en goed aan elkaar gewend. Meestal rijdt Jan tijdens de wedstrijd als marshal door de baan om het tempo erin te houden. En het is ook frappant hoeveel golfballetjes hij met zijn hengel uit het water opvist. Hij heeft daar een scherp oog voor. Aardig is wel dat hij die opgeviste balletjes niet voor zichzelf houdt maar ’s avonds bij elke prijsuitreiking overhandigt aan de mensen met de meeste verloren ballen. Want laten wij eerlijk zijn: niet iedere deelnemer vindt het leuk om veel balletjes te hebben verloren,” aldus Jos.

Haring en Korenwijn

Traditioneel is ook dat op de slotdag de beide organistoren de spelers verrassen met blokjes kaas en haring met korenwijn. Jan: “Dit jaar ging het met de kaas helaas mis want de kaasboer had een nieuwe medewerker en die had de kaas niet in blokjes gehakt maar in plakken gesneden. Dus de plakken kaas waren mede door de warmte flink aan elkaar gaan kleven maar dat mocht de pret niet drukken. De haring en korenwijn daarentegen waren weer als vanouds, dankzij de visboer waar Jos een trouwe klant is. Er waren deelnemers, vooral mannen, die er twee verschalkten plus ook een tweede glaasje korenwijn. We hebben niet na afloop bijgehouden of die daardoor beter of slechter zijn gaan spelen.”

Maandag 11 mei 2026

Jan en Jos hebben besloten dat volgend jaar de startdag maandag 11 mei wordt. “Afgelopen seizoen vonden wij het niet passend om op de landelijke Vrijheidsdag de opening van ZAC te starten. Dus werd dat dinsdag 6 mei maar dat was bij veel clubleden niet bekend,” aldus het tweetal, dat voor volgend jaar maandag dus 11 mei heeft gekozen voor de openingsdag. Dus zet deze datum maar alvast in de agenda. Uiteraard zal via de Meermare Voorjaarseditie te zijner tijd aanvullende informatie worden gepubliceerd. De beide JoJa’s danken niet alleen de spelers maar ook de diverse sponsors die al diverse jaren voor diverse prijzen zorgen. Chapeau!

Tekst en foto's: Jan van Grondelle

De traditionele malse haring vond weer gretig aftrek aldus vlnr Jan Knijn, Jos Bakker en clubgenoot Marc Geerts.

Team Fred Hurkmans, Peter van Schagen, Brigitte Boonzaaijer en Hans Lemstra was goed voor de derde plaats.

Tweede plek voor team (vlnr) Gonny van Dam, Tineke ten Velden, Helene Wiesenhaan en Ellie Weijers.

Jos Bakker en Jan Knijn tijdens de feestelijke prijsuitreiking.

De eerste plaats was voor team Gerard Dogger, Reinier Kersbergen, Ineke van den Dries en Jan de Gids.

Namens alle wedstrijdspelers werden de beide JoJa’s bedankt voor hun inzet en kregen zij beiden een cadeau.

Het team trouwe sponsors werd met applaus uiteraard weer in het zonnetje gezet door de vele collegaspelers.

Peter Boele bedankt namens de sponsors Jos Bakker voor de dinerbonnen.

Dankzij de nieuwe koks en het bedienend personeel werd het ook culinair een echte topavond.

Marleen Dogger wist de vierde plek te veroveren maar viel toch in de prijzen omdat de derde winnaar er niet was.

De top twee scores Herman van der Schrier en Cock Bakker werden extra in de bloemetjes gezet.

De wisselbeker was dit jaar voor eerste prijswinnaar Herman van der Schrier.