De Lustrumweek

Wat hebben we vijf fantastische wedstrijden mogen organiseren, wat een gezelligheid, wat een prachtig golfweer, wat een leuke deelnemers, wat een heerlijke maaltijden/buffetten, wat een fijn bedienend personeel, kortom wat hebben wij toch een leuke club!

Zaterdag 11 september: Member Meets Members wedstrijd

Een nieuwe Matchplay teamwedstrijd is geboren naar een idee van Simon Kooyman (onze penningmeester). Overgewaaid uit Amerika en door de WeCo aangepast naar een Hollandse versie. Echte teamspirit met teams die ingedeeld werden door de WeCo op basis van handicap, zodanig dat elk team ongeveer gelijkwaardig was en handicap verrekening niet nodig. Teams van 4 personen, die drie 9 holes koppel wedstrijden speelden. Elke wedstrijd met een ander teamlid tegen steeds andere koppels. Elke wedstrijd een andere spelvorm. Veel blije gezichten op het terras na afloop en vooral natuurlijk van het winnende team: Sander Kooreman, Louise Rösingh, Ellie Weijers en Dick van der Greft.

Maandag 13 september: Verrassingswedstrijd

Aan deze wedstrijd deden veel leden mee die je in de weekend wedstrijden bijna nooit ziet. Veel verrassende holes en elke hole een andere spelvorm; Individueel of Greensome of Foursome of Scramble. De 4 verrassingsholes waren: Leeghwater 3 – The Voice of the HGC. Luid zingend afslaan, hilarisch. Veel ballen gingen out of bounds of kwamen in het water (vooral bij de mannen…) Vrouwen zijn gewend aan multitasken en speelden deze hole beter. Zangtalent kwam niet bovendrijven, we zagen wel veel losse heupen…. Leeghwater 9: - Alles met pitching wedge tot op de green. Heel mooi om te zien welke scores er gehaald werden. Laat de driver voortaan maar in de tas! Lynden 3: - Kickbike hole. Een echte uithoudingsproef op tijd. Alle 4 spelers sloegen af naar de eilandhole, vervolgens moesten 2 spelers met de kickbike (steppend) een parcours afleggen naar het eiland; en de twee andere teamleden renden naar de green. Zodra de bal uitgeholed was werd de tijd stilgezet. Snelste tijd: 1 minuut en 1 seconde!! Waanzinnig snel. Team: Peter Groot, Jasse Singh, Marijke Tholens en Tilly de Wilde. Chapeau voor de begeleiders op deze hole: Jos Schrama en Richard de Jong. Zij hebben de tassen van de kickbikers rennend meegenomen. Lynden 9: - Allen met speciale club (shaft type doucheslang) afslaan, vervolgens beste bal kiezen en verplicht in bunker voor de green spelen, vandaar met speciale club uitslaan en putten met miniputter. Af en toe waren we een club kwijt, omdat de greenkeepers dachten dat iemand zijn/haar club vergeten was.. Ze vonden het wel vreemde clubs…

Woensdag 15 september: BoCruLeLy wedstrijd

De echte diehards van de club speelden alle 36 holes van de HGC. 72 leden startten om 10.00 uur en de eerste flight kwam rond 17.00 uur binnen. Ongelooflijk hoe goed er altijd gescoord wordt. De beste scores worden gemaakt op Leeghwater/Lynden. Bolstra wordt al lastiger en op Cruquius werd het minst goed gespeeld. Als je netto par speelt over de 36 holes dan haal je 72 stableford punten! Op de 1e plaats eindigde John Leuven met 76! Punten; 2e werd Evert Doornhof met 75! Punten en een mooie 3e plaats was voor Jan van Leeuwen met 74! Punten.

Donderdag 16 september: Vrienden Invitational

Altijd een gezellige wedstrijd de Vriendendag. Zij speelden een Four-Ball-Better-Ball, waarbij de beste score van de 2 vrienden per hole telde. Uiteraard moet je dit op een goede manier op de kaart vermelden en dat lukte soms wel…. Bonita en Ans zorgden voor enkele drankjes in de baan wat zeer op prijs werd gesteld. Na afloop een Luxe BBQ vlees buffet met volop keuze.

Vrijdag 17 september: Mixed Invitational

We hadden zoveel aanmeldingen voor deze wedstrijd dat besloten werd om met 3 koppels per flight te spelen en de wedstrijdvorm aan te passen naar een Greensome Chapman. Uiteraard duurde de wedstrijd hierdoor iets langer, maar met zulk mooi weer en zo’n leuke spelvorm werd hierover (bijna) niet geklaagd. Het Fruits de Mer buffet na afloop was van grote klasse.

We kunnen terugkijken op een uiterst geslaagde Lustrum Golfweek.