Dit jaar zijn er twee jubilarissen bij de Golf Academie: Sven viert zijn 25-jarig jubileum en Marloes werkt alweer 12,5 jaar als golfprofessional.

MeerMARE spreekt met beiden na afloop van de vierde dag van een van de 2 zomer jeugdkampen, waar zij zeer actief bij betrokken zijn.

Sven Kitseroo

Sven werkt al bijna de helft van zijn leven op de Haarlemmermeersche en zou echt niets anders willen. “Als ik stop met werken is het hier”, zegt Sven. Sven was altijd een echte voetballer. Na zijn CIOS opleiding wilde hij het liefst werken in het betaald voetbal. Dat bleek helaas moeilijk te realiseren omdat daar toch vaak ervaring als speler voor nodig is. Zijn vader gaf hem de tip om te gaan golfen.

Sven begon met trainen op de Haarlemmermeersche. Tijdens één van zijn trainingen werd hij aangesproken door Jimmy van Heuven van Staereling met de vraag of hij het misschien leuk zou vinden om de jeugd onder zijn hoede te nemen. En zo geschiedde: Sven begon als assistent van Jimmy met lesgeven aan de jeugd. De meeste golfprofessionals spelen zelf al een lange tijd golf voordat ze aan de opleiding beginnen. Om toegelaten te worden tot de opleiding moest je wedstrijden spelen waarbij je resultaat onder handicap 10 kwam. Sven vond dit toen best een uitdaging. Gelukkig slaagde hij daarin en werd toegelaten tot de opleiding.

Sinds Sven begon met lesgeven op de Haarlemmermeersche heeft hij bepaald geen gebrek aan werk. Naast jeugdtrainingen van zijn eigen groepen geeft Sven les aan de jeugd en volwassenen van de club. Tevens organiseert hij wedstrijden voor de jeugd, de zomer jeugdkampen en de inmiddels bij iedereen bekende vriendencompetitie. Hij vindt dat golf laagdrempelig moet zijn en dat plezier in dit spel voor iedereen het belangrijkst is.

Marloes Olling

Marloes was altijd al bezig met sport en bewegen. Op jonge leeftijd was dat vooral tennis en ballet. Ze volgde een aantal jaar de balletacademie. Familie nam haar mee naar de golfbaan en ze was direct verkocht: van golf wilde ze haar werk maken. Na intensief trainen werd ook zij toegelaten tot de opleiding voor PGA professional. In 2009 rondde zij de opleiding af. Tijdens de opleiding was Marloes het enige meisje, ze miste echt andere vrouwen in het golf. Al in 2010 registreerde ze de url www.golfvrouw.nl. Toen Marloes begon met lesgeven warenhaar lessen direct heel populair bij de vrouwen op de club. Marloes geeft groeps- en privélessen en ze traint de damescompetitieteams. Samen met Sven geeft ze les tijdens de zomer jeugdgolfkampen.

In september 2017 ging Marloes rond het KLM Open live met Golfvrouw. In de eerste week waren er al 15.000 bezoekers op de site. Al snel nam ze Kim Chang aan als eindredacteur. Op golfvrouw.nl is alles te vinden dat de golfende vrouw interesseert. Golfvrouw organiseert evenementen op 9 verschillende golfbanen in Nederland. Er zijn veel activiteiten zoals masterclasses, reizen, wedstrijden en er is een eigen magazine: de GolfVrouw Gazette.

Op de vraag wat ze graag willen gaan doen in de toekomst hebben ze beiden een heel duidelijk antwoord: Sven en Marloes willen allebei graag meer leuke dingen doen voor de jeugd van de club. Daarnaast wil Marloes 150.000 vrouwen bereiken met GolfVrouw en meisjesgolf meer op de kaart zetten. Sven wil golfreizen organiseren voor kinderen én hun ouders. Ze willen beiden graag nog lang samenwerken met Wouter (inmiddels bijna 35 jaar bij de club) en Roberto. Een heel fijn pro team!