image

Team Commissie

Met de najaarscompetitie voor de deur en de inschrijvingen voor de voorjaarscompetitie gestart lijkt het ons goed om weer eens wat informatie te geven over de diverse competitievormen en hoe de TeCo daar vorm aan geeft. Bovendien hebben we veel nieuwe leden die misschien geïnteresseerd zijn om deel te nemen?

V: De NGF organiseert al jaren een najaarscompetitie. Dit jaar zal de HGC voor het eerst deelnemen. Wat is de reden daarvoor? Hoeveel teams doen er mee? In welke periode wordt deze competitie gespeeld?

A: De 2 voornaamste redenen zijn dat we graag ook nieuwe leden de gelegenheid willen bieden om NGF competitie te spelen en zodoende bekend maken met golfen in team- en competitieverband, wat toch een hele andere beleving is dan gewoon door de baan gaan met vrienden of tijdens een HGC wedstrijd. Daarnaast zien we dat het aantal spelers dat competitie wil spelen binnen de HGC groeit en we daarom naar een alternatief naast de reguliere competitie kijken.

De 2021 Najaarscompetitie speelt zich af in oktober en aangezien ook de Jeugdcompetitie in oktober plaatsvindt is besloten om alleen op woensdag met 2 teams mee te doen in 2021. Natuurlijk zijn we zeer benieuwd naar de ervaringen. We kunnen dan voor 2022 ook naar deelname op zondag kijken.

V: De afgelopen 2 jaar kon door corona de NGF competitie niet doorgaan. Tegelijkertijd is het aantal golfspelers en leden toegenomen. Leden die mogelijk ook competitie willen spelen. Wat betekent dit voor de TeCo?

A: Dat is een goede vraag en zal een lastige taak worden. We verwachten veel inschrijvingen en moeten dus keuzes gaan maken, want vol is vol en niemand wil 8 of 9 spelers in een team.

Natuurlijk gaan we ons best doen om iedereen een plaats te geven, maar ik weet niet of we iedereen tevreden kunnen stellen.

V: Hoeveel teams kunnen er door de HGC ingeschreven worden bij de NGF voorjaarscompetitie (Heren/Dames Algemeen 36, 27 holes, Senioren etc.) op de verschillende speeldagen zondag, dinsdag, donderdag en vrijdag?

A: Op donderdag spelen de Dames Senioren, op vrijdag de Heren Senioren, beide spelen een 27 holes competitie. ’s Morgens 9 holes Greensome Matchplay en ’s middags 18 Singles Matchplay. Met 10 Heren Senioren teams zit de vrijdag vol, meer kunnen we niet kwijt ivm starttijden en bij de DS spelen 2 of 3 teams, afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Op zondag spelen de Heren en Dames in de verschillende 36 holes en 27 holes competities. Ook de zondag is vol en het zal puzzelen worden welke en hoeveel Heren en Dames teams we kunnen plaatsen in de 36 of 27 holes competitie!

V: Hoe gaat de TeCo om met teams die al langer in dezelfde samenstelling deelnemen nu er naar verwachting veel nieuwe inschrijvingen komen? Komen er teams van 6 of meer spelers, die zullen moeten rouleren in deelname of komt er een pool van ‘reservespelers’?

A: Alles is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De TeCo vindt dat ieder HGC lid het recht heeft om competitie te spelen, MITS natuurlijk voldaan wordt aan de deelnamecriteria.Indien nodig zullen we daar dit jaar strenger op moeten zijn, wat ten koste kan gaan van teams die al lang samen spelen

Per team kunnen maximaal 8 spelers opgesteld worden, meer namen kunnen er niet op het inschrijvingsformulier. Dit houdt echter niet in dat we teams van 8 gaan maken, dat vindt niemand leuk. Het is wel zo dat het goed is om bij sommige teams 7 mensen in te delen, zodat er bij uitval van iemand meteen een andere speler beschikbaar is.

V: Wanneer zijn de speeldagen vanuit de NGF naar verwachting bekend?

A: Ik verwacht dat deze begin december wel bekend zullen worden.

V: Voor welke teams zijn er vanuit de club trainingen?

A: Het is gebruikelijk dat de standaardteams training krijgen vanuit de club, en daarnaast kijken we per jaar of er selecties gevormd kunnen/ moeten worden, die dan ook training krijgen, om tot uiteindelijke teamindelingen te komen.

Het kan dus zijn dat er een Heren Senioren selectie komt waaruit HS 1 en HS 2 gevormd wordt, de indeling gaat dan in overleg en op advies van de trainers als SME's (ter zake kundige).

V: Wanneer zijn de teamsamenstellingen definitief? Na eventuele selecties binnen de teams?

A: In feite zijn teamindelingen, zeker bij de hoogste teams, pas definitief vlak voor de eerste speelronde eind maart.

Maar op veler verzoek en ook om tot de beste voorbereiding en teamspirit te komen, streven we ernaar om teams zo snel mogelijk in te delen, hopelijk al begin januari We gaan ons best doen!