Business Club Finale

Zomercompetitie 2021

Op dinsdag 14 september jl. sloten we de Business Club Zomercompetitie 2021 af met een finale, ofwel de ‘grote verwendag’. Met ook nog eens prachtig golfweer beloofde het een mooie dag te worden.

Vanaf 11.00 uur ontvingen wij onze Business Club leden en hun relaties, in totaal 68 gasten, buitengewoon gastvrij met koffie en heerlijke gebakjes. Op de driving range lagen de ballen, mooi opgestapeld in piramides, klaar voor de deelnemers die een balletje wilden inslaan.

Na een kort welkomstwoord van de voorzitter van de BC-commissie, Jan van Vliet, vertrokken de spelers richting starthole. Om 12.30 uur klonk het signaal voor de gunshotstart van de 18-holes finalewedstrijd. Tijdens de wedstrijd kwam men drie keer langs de ‘eetkraam’, bemand door de dames van de organisatie. Hier vonden de steamed buns met pulled pork, franse kaasjes, worst en drankjes gretig aftrek. Het tempo zat er aardig in want rond 17.00 uur kwamen de eerste spelers al binnen.

Op het terras wachtte een ‘wijnproeverij’, goed verzorgd door onze nieuwe wijnleverancier Vinites. Na het apéritief en een frisse douche kon men voor het eerst weer met alle deelnemers in één ruimte aan tafel, wat de sfeer absoluut ten goede kwam. Tijdens het fantastische 4-gangen diner, waarbij de keukenbrigade en vlekkeloze bediening zichzelf overtroffen, verzorgde Vinites de bijpassende wijnen en gaf een toelichting hierop.

Ook vond tijdens het diner de prijsuitreiking plaats. Wie werd de grote winnaar van de 2021 editie?

Eerst waren de dagwinnaars aan de beurt, die alle drie geweldig hebben gespeeld. Eerste werd Jan Hendrik Luijt, gast van ABN AMRO Bank (en echtgenoot van Simone), met maar liefst 44 stablefordpunten (met 10% handicapverrekening!). Jurjen Algra, gast van Meewind, werd 2e met 39 punten en Douwe van Keulen, van ING Private Banking, behaalde de 3e plaats met 37 punten.

Neary’s werden geslagen door: Jan Hendrik Luijt (Ly 3), Ulco Wiersema (Ly 8), Paul Koote (Le3) en Marcel van Heusden (Le8).

De tot dan toe super verlopen dag ging toch nog even mis. De scores van het beste team van de dag kwamen niet tevoorschijn, waardoor team ABN AMRO Bank, met een gemiddelde score van 37,5 stableford punten, niet de eer kreeg die het verdiende.

De verdeling van de klassementspunten van de finaledag was als volgt: 1e ABN AMRO Bank, 9 punten 2e AW Groep, 7 punten 3e Vastgoed Nationaal, 5 punten 4e De Hypotheker, 4 punten 5e Monto, 3 punten 6e PinHigh Golftravel, 2 punten 7e Oranje Leeuw, 1 punt

Voor het eindklassement betekende dit dat De Praktijk de grote winnaar was. De voorsprong die Jan van der Zwet, samen met zijn uitgenodigde gasten, had opgebouwd tijdens de 6 wedstrijden van de competitie kon niet meer worden ingehaald.

Een trotse Jan van der Zwet mocht de Business Club Trofee en bijbehorende ‘toeters en bellen’ in ontvangst nemen. De tweede prijs ging, met 19 punten, naar PinHigh Golftravel en 10TY Creative eindigde op de 3e plaats, met 17 punten.

Bij de prijsuitreiking van de overall winnaars is het echt fout gegaan. Want de 2e prijs had moeten worden gedeeld met ABN AMRO Bank, die eveneens op 19 punten uitkwam. Dit gaan we bij de start van de wintercompetitie op 12 oktober a.s. rechtzetten. Geert Jan van Leeuwen ontvangt dan alsnog met alle égards zijn welverdiende bokaal en bijbehorende prijzen.

Dit ‘foutje’ mocht gelukkig de pret niet drukken, het bleef nog lang gezellig in het clubhuis. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde finaledag met alleen maar blije en tevreden gasten. Een dikke pluim voor team Restaurant de Drie Gemalen!

Vera van den Berg