Gastheer Dennis Bitter

Sinds de heropening van ons restaurant in juni jl. hebben velen van u al kennis kunnen maken met de nieuwe horecamanager Dennis Bitter. Dennis en zijn crew doen er inmiddels alles aan om u in een aangename en gastvrije sfeer te verwelkomen in De Drie Gemalen.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging zag Dennis de HGC vacature voor een horecamanager. Met zijn ervaring, toekomstgerichte blik en enthousiasme was het pleit snel beslecht en is hij per 17 mei jl. begonnen.

Dennis is 51 jaar, getrouwd en heeft 1 dochter. Hij is geboren en getogen in Amsterdam, waar hij nog steeds woont. De appel valt niet ver van de boom waar het Dennis betreft, zijn vader en ooms hebben ook altijd in de horeca gewerkt. Dennis’ horecacarrière begon op zijn 12e op de Hubertus Vakschool, waarna hij alle benodigde horecadiploma’s behaalde.

Een indrukwekkende loopbaan bij gerenommeerde restaurants en met bekende namen volgde; De Kersentuin bij Sistermans en Braakhekke, waarna hij met die laatste Le Garage opzette. Tante Koosje in Loenen a/d Vecht, Chapeau in Bloemendaal, Salle à Manger in Den Dolder bij Imko Binnerts. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, bijv. met zijn overname van restaurant Klein Paardenburg. Helaas sloeg de kredietcrisis toe en bleven de zakelijke klanten weg. Dat bracht hem met Klein Paardenburg als cateraar bij de Kennemer Golfclub. Zijn eerste kennismaking met een golfclub.

Op de vraag wat Dennis ziet als een groot verschil tussen een restaurant en een golfclub antwoordt hij dat, in tegenstelling tot een restaurant, er op een golfclub geen echt rustpunt op de dag is. Dat geeft wat hem betreft een leuke dynamiek. Of het nu om een kopje koffie, een lekkere borrelhap, de aankleding van het restaurant of het glaswerk gaat, op elk moment van de dag dient er constante kwaliteit geboden te worden op alle vlakken. Hij vindt het belangrijk om zichtbaar te zijn voor de leden èn zijn team en wil absoluut geen ‘laptop’manager zijn die mensen aanstuurt vanachter een scherm. Het feit dat hij meewerkend manager is en dat de keuken- en bedieningsbrigade één geheel vormen zorgt ervoor dat er stappen gemaakt zijn die de leden inmiddels kunnen zien of al ondervonden hebben.

Tijdens ons gesprek met Dennis is het duidelijk dat hij altijd op zoek is naar de juiste service/kwaliteitsverhouding. Hij heeft veel plannen als het gaat om kwaliteit, sfeer en gastvrijheid. Samenwerking met partijen als Vinites voor de wijn (een van zijn passies) en met Holtkamp voor de taarten geven wel aan dat kwaliteit met een hoofdletter geschreven wordt bij Dennis.

Chefkok Peter Kuijper

Sinds 1 april jl. zwaait Peter Kuijper de scepter in de keuken van het restaurant De Drie Gemalen op de HGC. Peter is 38 jaar, heeft 2 jonge kinderen en woont in Hillegom. Hij verheugt zich erop een goede keukenbrigade op te bouwen en het restaurant van de club op de (menu)kaart te zetten. Als 13-jarige stond hij al salades te maken in de horeca. Daarna volgden nog allerlei horecadiploma’s en was hij ook horeca-examinator. Restaurants waar hij ervaring opdeed zijn Zoete Inval (Halfweg), Golden Tulip Zandvoort, Prentenkabinet (Leiden) en Het Oude Dykhuys (Lisserbroek). Bij Sanz in Heemstede werkte hij al als leerling en jaren later heeft hij er ook nog 13 jaar als kok gewerkt.

Peter ziet het als een mooie uitdaging om de leden en andere gasten te laten zien dat je op een golfclub minimaal zo goed en lekker kunt eten als in een ‘echt’ restaurant. Hij wil dat graag doen door veel met seizoensgroenten en eerlijke, regionale producten te koken. Hij heeft zich goed hierin verdiept door o.a. ook menukaarten van andere golfclubs te bekijken. Peter laat graag mensen kennismaken met smakelijke alternatieven voor de welbekende bitterbal en tosti en dat ziet u nu al terug op de menukaart. Zeker de moeite waard! De kaart is beperkter geworden, maar de gerechten zullen vaker wisselen. Een leuke bijkomstigheid is dat onze club tegenwoordig ook horeca-leerbedrijf is en dat Peter en Dennis mensen mogen opleiden.