Zenuwen of vertrouwen?

Moeilijkste of makkelijkste hole?

Wat maakt een hole moeilijk? Is dat een lastige green, een smalle fairway, wind, roughhoogten, bomen, ondulatie, grote gapende bunkers rondom de green of juist heel veel water? Voor de ene golfer is de langste hole van de baan zijn nachtmerrie, de andere golfer krijgt de bibbers van veel bunkers op een hole.

Op onze eigen baan zijn officieel Leeghwater hole 5, Lynden hole 7, Cruquius hole 5 en Bolstra 7 de moeilijkste holes. In gesprek met verschillende leden kwamen wij erachter dat deze holes vaak ook als moeilijkste holes worden ervaren. Ze zijn lang, er is regelmatig wind tegen of door de plaatsing van water is het ingewikkeld om de green te bereiken in het voor uw handicap benodigde aantal slagen. Met twee stablefordpunten is iedereen erg blij op deze holes.

De makkelijkste holes zijn Leeghwater hole 8, Lynden hole 2, Cruquius hole 6 en Bolstra hole 6. Op Lynden hole 2 is het belangrijk de juiste keuze te maken om op te leggen want de enorme bunker voor de green lonkt. De andere twee makkelijkste holes worden door leden wel vaak als makkelijk ervaren.

De stroke-index van de verschillende lussen wordt niet door de NGF bepaald maar door de club zelf. De NGF bepaalt wel de slope- en courserating van de banen. In onze volgende editie willen we in gesprek met Paul Hillen en onze hoofd greenkeeper Nicky om te horen hoe de stroke-index wordt bepaald voor een hole. Is dit een vaststaand feit of wordt de stroke-index regelmatig aangepast? Doen de greenkeepers nog speciaal werk aan moeilijke holes of juist niet? Maakt de moeilijke hole zichzelf wel moeilijk of is hiervoor speciaal onderhoud nodig?

De redactie van de MeerMARE is nieuwsgierig naar de mening van de leden. Wat vindt u de moeilijkste en de makkelijkste holes van de baan? Geeft het spelen van deze holes een ander gevoel bij het afslaan op die hole? In de voorjaarseditie van de MeerMARE nemen we deze bevindingen mee in het artikel.

EnquĂȘte met voor elke lus , Leeghwater, Lynden en Cruquius een mogelijkheid om de makkelijkste en de moeilijkste hole aan te geven. Tevens de vraag over wat doet het spelen van makkelijkste/moeilijkste hole met u?