Bij gastvrijheid gaat het om het overtreffen van verwachtingen, om méér doen dan de gasten verwachten. Onze gasten tevreden houden is dus niet genoeg. Zéker niet als we claimen méér dan gastvrij te zijn, buitengewoon gastvrij zelfs.

Het beleven van gastvrijheid is voor iedereen weer anders, afhankelijk van persoonlijke wensen, voorkeuren en kenmerken. Met een algemeen pakketje ‘klantvriendelijke maatregelen’ kom je er niet. Prima dus, dat in het concept voor het nieuwe beleidsplan uitgegaan wordt van maatwerk dat is afgestemd op de wensen van verschillende doelgroepen.

De een heeft alle tijd, de ander juist niet. Een tweebal speelt sneller dan een vierbal. Dus zou het misschien een idee zijn om een lus te reserveren voor tweeballen? De een wil 18 holes spelen, de ander 9. Het zou ideaal zijn als het met een slim boekingssyteem in de toekomst mogelijk wordt om in verschillende combinaties naar keus 9 of 18 holes te boeken.

Maar het bestuur, management, caddiemasters, greenkeepers, pro's, koks, restaurant-medewerk(st)ers en commissieleden kunnen nog zo hun best doen, zonder de hulp van álle leden kunnen wij nooit een buitengewoon gastvrije club worden.

Een voorbeeld: beginnende vrije golfers hebben hun handicap gehaald en gaan vol verwachting een ronde spelen. De baan ligt er prachtig bij, de zon schijnt en de ontvangst is warm en hartelijk. Ze blijken voor hun kennismakingsronde te zijn ingedeeld bij een paar ervaren clubleden. De ideale manier om kennis te maken met onze club? Nou eh... dat hangt er helemaal van af hoe relaxt en gezellig hun flightgenoten die ronde voor hen weten te maken.

Bedenk dan hoe goed het voelt om minder ervaren golfers een topdag te bezorgen. Een topscore of een snelle ronde kun je wellicht vergeten, maar die blije reacties na afloop zijn zo veel meer waard. Toch?

Veel mensen hebben in het afgelopen coronajaar ontdekt dat golf een héél erg aantrekkelijke sport is. Vooral op de Haarlemmermeersche. We mogen daardoor gelukkig veel beginners verwelkomen. Met een beetje hulp en goede wil van onze buitengewoon gastvrije leden zijn dat binnenkort onze nieuwe clubgenoten. Kortom: graag een warm welkom voor onze leden van de nabije toekomst.

Thijs Geerlings, horecamanager

Op 1 november ben ik officieel begonnen binnen deze mooie golfclub. Niet de meest ‘leuke’ periode om te starten voor iemand met een echt horecahart. Ook ik zie het liefst een restaurant vol in bloei en in bedrijf. Desalniettemin geeft mij dit nu de kans om de medewerkers, het bedrijf en de leden goed te leren kennen en daarnaast, waar nodig, processen te veranderen of bij te sturen. Ik ben in ieder geval nu al dankbaar voor het feit dat ik met zo’n leuk team mag werken.

Gastvrijheid is een van de kernpunten binnen de horeca. De slogan die er binnen de Haarlemmermeersche wordt gebruikt, buitengewoon gastvrij, is zeker aan mij besteed. Net even dat kleine extraatje, dat stukje aandacht, de puntjes op de i en een kwaliteit bieden die men van mij gewend is en van het team verwacht mag worden.

Ik speel zelf nog geen golf. Maar nu weet ik wel zeker dat ik het binnenkort ga oppakken. Ik heb namelijk het gevoel dat ik er een gigantische feeling voor heb…ha…ha…! Mocht u binnenkort een nieuw talent op de baan spotten, dan zou ik dat zomaar kunnen zijn. Het werk zal echter altijd voor gaan. Als de horeca weer open mag wil ik er staan met het team en u met open armen ontvangen. Dit vraagt voor nu alle aandacht.

Als het moment van open gaan daar is, willen wij er helemaal voor gaan. We zullen met een volwaardige kaart opstarten. Mooi ogende en smakelijke gerechten komen op de kaart. Daarnaast gaan we wisselende ‘specials’ brengen en worden op vaste data thema-avonden georganiseerd. Uiteraard werken wij met de seizoenen mee.

Ik hoop iedereen snel persoonlijk te mogen ontmoeten. Mijn ambitie is dat wij tot de top (qua restaurant) binnen de golfwereld bekend komen te staan. Toegankelijk, persoonlijk, sfeervol en bovenal gezellig. Kortom, buitengewoon gastvrij!

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies