De Regel Commissie neemt ons mee door de baan en geeft toelichting op de regels die hier van toepassing zijn:

World Handicap Systeem

Op 1 januari 2021 zal ook in Nederland het World Handicap Systeem in werking treden. De Handicapcommissie zal samen met de Regelcommissie in de MeerMARE van december daar uitgebreid toelichting op geven. Met name hoe een en ander bij onze club in zijn werk zal gaan en wat dit voor u betekent.

Vooruitlopend daarop voor uw informatie hierbij een link naar de site van de NGF om alvast een beetje ‘in te lezen’: www.ngf.nl/caddie/handicapping/handicapsysteem www.golf.nl/whs

Gebruik je hooivork

Klinkt gek hè, op een golfbaan? Toch is dat de letterlijke vertaling van “use your pitchfork”. Geen idee wie ooit bedacht heeft om dat handige dingetje, dat je na elke geslaagde approach gebruikt, zo te noemen. Meer weten? Zie onderstaand filmpje:

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

FORE (Flying Object Reaching Earth)

Druk hè, op onze golfbaan. Tja, er is in korte tijd veel veranderd. Golf is ineens weer één van de populairste sporten. Net als vroeger, in de begintijd van onze club.

Voor golfers die die gouwe ouwe tijd hebben meegemaakt is het soms een feest van herkenning, als je de blije gezichten ziet van mensen die kennismaken met golf op de driving range, de oefengreens en de Bolstra. Maar het is, met al die nieuwe golfers, natuurlijk toch ook wel weer een heel nieuwe situatie en dat betekent even wennen, voor iedereen. Helemaal hetzelfde als vroeger is het natuurlijk niet. Het enorme 36 holes golfcomplex waarover we nu beschikken, daar durfden we toen niet eens over te dromen.

Misschien toch even een puntje dat aandacht verdient. Je eerste pogingen om een golfbal weg te slaan doe je op een driving range. Nou ligt die bij ons pal naast een drukke Par 3 baan, de Bolstra. Wat is er op tegen om mensen bij hun eerste kennismaking meteen te vertellen dat ze altijd moeten kijken waar hun bal naar toe gaat. Safety First. Ook op de driving range. Dreigt een bal over het hek naar de Bolstra te gaan? Roep dan gelijk keihard FORE.

Ga je vervolgens leren golfen op de Bolstra, dan weet je óók wat het betekent en wat je moet doen als iemand keihard FORE roept op de driving range, toch?