In de MeerMARE besteden we met enige regelmaat aandacht aan de business club, die ook in 2020 de nodige nieuwe leden wist aan te trekken. We doen dat vooral via een interview met (vaak) nieuwe leden en geven zo meer achtergrond bij (de onderneming van) het betreffende lid. Dat blijven we uiteraard doen, maar het is misschien een goed moment om eens stil te staan bij de doelstelling en functie van de business club als geheel.

Wist u bijvoorbeeld dat er een Business Club Commissie is en wat zij doen? En dat recent de bedrijvencompetitie voor de zomer van 2020 is afgerond?

De Business Club van de Haarlemmermeersche Golfclub biedt diverse (zakelijk sportieve) lidmaatschapsmogelijkheden. Zo is het mogelijk een bedrijfsdag te organiseren en vergaderingen of productpresentaties op de club te houden. Voor Business Club Members zijn er ook speciaal gereserveerde parkeerplaatsen voor het clubhuis. Er is verder gelegenheid om deelnemende bedrijven te presenteren op bijvoorbeeld holeborden, afslagborden, scorekaarten en vlaggen.

De doelstelling van de Business Club (Commissie) is het leveren van een meer commerciële bijdrage aan de club. Zij doet dit door de Business Clubactiviteiten binnen de vereniging te exploiteren en zo het imago van de club op een hoger niveau te brengen. De commissie houdt zich daarbij bezig met alle zaken die het aantrekken en behouden van Businessleden aangaat zoals het op een professionele wijze invulling geven aan de Businesslidmaatschappen en over het Business Clubbeleid communiceren. De commissie stelt daartoe jaarlijks een gevarieerd programma op, waarbij naast een professionele (zomer en winter) golfcompetitie ook aandacht is voor het faciliteren en organiseren van bedrijfsbezoeken en andere, al dan niet direct aan de golfsport gerelateerde activiteiten.

Zo is er een bedrijvencompetitie voor alle Business Club Members van de HGC die wordt gespeeld op de 2e dinsdag van de maand. Elk bedrijf kan maximaal 2 personen afvaardigen. Bij deelname van 12 of meer bedrijven zijn competitiepunten te verdienen. De spelvorm is 18 holes individueel stableford. Na de wedstrijd kunnen deelnemers gebruik maken van een gezamenlijk diner en dat biedt weer gelegenheid tot onderling netwerken.

Bekendmaking en huldiging van de seizoenswinnaar vindt plaats tijdens de HGC Business Club Golfdag in september, die dit jaar plaatsvond op dinsdag 8 september.

De finaledag van de Zomer Business Club Competitie 2020 was in de vorm van een teamwedstrijd, een 4-ball scramble, met teams van 2 bedrijfsleden-koppels. Behaalde punten telden voor beide koppels, dus in sportieve zin stond er nog wel wat op het spel. En hoewel het motto vaak is “business first”, stond gezelligheid bij de bedrijfsleden deze dag toch wel voorop.

Na ontvangst met heerlijke gebakjes en een welkomstwoord door de voorzitter van de Business Club Commissie, Jan van Vliet werden de eerste calorieën direct weer verbrand.

Olga Commandeur van het bekende bewegingsprogramma op televisie, is ook al jaren een actieve golfster. Zij deed niet alleen mee aan de wedstrijd, maar verzorgde vooraf voor alle deelnemers een goede en enthousiast gevolgde warming-up.

Tijdens de wedstrijd zelf werden de calorieën echter ook snel weer vakkundig aangevuld met de door kok Robert Hartman gemaakte sateetjes en nasi.

Tijdens het slotdiner was er, zoals het een heuse Business Club betaamt, aandacht voor de deelnemende bedrijven. Er werd stilgestaan bij de uitbreiding in 2020 met oude bekenden (Dura Vermeer en de Meerlanden, 2 Business Club leden van het eerste uur die weer terugkeerden) en nieuwe business clubleden (waaronder de laatste nieuwkomer Fluor) die uiteraard allen (nogmaals) van harte welkom bij de Club werden geheten.

En natuurlijk kwamen, last but not least, de resultaten. Na de prijsuitreiking van de dagprijzen bleek de koploper van het seizoen, die een mooie voorsprong had, niet meer in te halen. Vader (John) en zoon (Stephan) Tenty van 10TY Creative prolongeerden met ruime voorsprong hun titel. De tweede plaats was dit jaar voor MacKenzie Real Estate, die 1 punt meer had weten te scoren dan De Praktijk, die daarmee derde werd.

De Zomercompetitie zit er nu dan op, maar onze Business Club leden blijven wel actief, zowel zakelijk als op de golfbaan. Op dinsdag 13 oktober gaat de Business Club Wintercompetitie van start. Busy business dat golf.

Benieuwd geworden naar de Business Club en de vele gezellige en sportieve leden uit zeer diverse sectoren? Neem dan contact op met het management van HGC, die in een persoonlijk gesprek aan potentiële bedrijfsleden graag alle informatie over de verschillende mogelijkheden geven. Of kijk eens op de HGC website waar voor de Business Club een speciale button is ingericht.