Het werk gaat door ....

Het is volop lente en de natuur stoort zich helemaal niet aan Corona. Met andere woorden, het gras groeit en ook het onkruid tiert welig. Nu geen baanonderhoud plegen is natuurlijk geen optie. In goed overleg met de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij is afgesproken dat, gedurende de periode dat de baan gesloten is, de werkzaamheden doorgaan, zodat de kwaliteit van het baanonderhoud wordt gewaarborgd. En, zodra de baan weer open mag, de baan goed bespeelbaar zal zijn.

Het reguliere onderhoud gaat dan ook gewoon door. Zaken die reeds in gang waren gezet, waarvoor materialen zijn besteld en geleverd, worden afgerond.

Zo zijn deze week twee bruggen geplaatst, op Leeghwater 7 en Lynden 1. Worden de teeboxen van Leeghwater 3 en Cruquius 6 gerenoveerd.

Alle greens worden geprikt en bezand. Dit alles wel met minder mankracht dan gebruikelijk. En, zo nodig wordt er ook gesproeid:

De afgelopen jaren heeft de BaCo onder leiding van Carla Beenders de borders rondom het clubhuis, de aankleding van het terras en de 'stoffering' van de baan heringericht met bloeiende planten en struiken.

Het onderhoud van deze perken, onkruid wieden, oude bloemen er uithalen etc. behoort uiteraard niet tot de taak van de greenkeeping. Zij hebben hun handen vol aan alle voorkomende werkzaamheden in de baan.

OPROEP aan tuinliefhebbers:

Wie kan/wil Carla helpen om deze perken jaarrond mooi te houden. Wie heeft tijd over (is bijvoorbeeld verhuisd naar een appartement en mist het klussen in de tuin) en is bereid om in een team van 'tuiniers' deze klus te klaren??

Meld je hier aan! Zodra de Corona beperkende maatregelen worden opgeheven zal een schema gemaakt worden om de taken te verdelen. We rekenen op jullie!!

Van de nood een deugd maken:

De koks, Robert Hartman, Robert Speelman en Damas Kok, hebben de keuken compleet ontmanteld en grondig gereinigd.

Ook het terras is aangepakt en er is een klusteam samengesteld. De muren van het restaurant hebben een nieuwe kleur gekregen. Hierbij zijn vanzelfsprekend de veiligheidsmaatregelen en RIVM-richtlijnen strikt in acht genomen. En er is in kleine teams gewerkt, 3 mensen waardoor de minimale afstand van 1,5 meter gewaarborgd kon worden. Zie hier het resultaat na 4 dagen 'teamwork':

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Wij hopen binnenkort weer van jullie kookkunsten te kunnen genieten!!