Feestelijke OPENING
16 mei 2019

Na maanden van voorbereiding, een droog zomerseizoen met weinig groei, was het donderdag 16 mei eindelijk zover: de volledig nieuw aangelegde Par-3 Bolstra baan is officieel geopend. Onder begeleiding van de vrolijke muziek van de ‘Feesttoeters’ uit Sassenheim begaven de aanwezige gasten, leden en spelers zich naar de ‘versierde’ 1e tee van de Bolstra. Voorzitter Willem de Vries heette de aanwezigen van harte welkom. Speciaal de Commissaris van de Koning, de heer Arthur van Dijk, die de openingshandeling zal verrichten. Maar eerst bedankte de voorzitter de initiatiefnemers, het vorige bestuur van de club, in het bijzonder Paul Hillen en de Baancommissie die samen met de baan architect Alan Rijks de plannen hebben uitgewerkt en vormgegeven. Vervolgens HGM/greenkeeping die onder leiding van Nicky Skinner de werkzaamheden hebben verricht om te komen tot dit prachtige resultaat.

Commissaris van de Koning de heer Arthur van Dijk voelde zich duidelijk ‘thuis’ op onze club. Hij meldde dat hij, woonachtig in de Haarlemmermeer, indertijd les heeft gehad van Wouter Voskamp, Golfprofessional op onze club, en hier ook zijn GVB heeft gehaald. Drukke werkzaamheden weerhouden hem op dit moment ervan om actief golf te spelen. Dat neemt niet weg dat hij in de afgelopen jaren, ook als voormalig wethouder van de Gemeente Haarlemmermeer, de ontwikkelingen bij de Haarlemmermeersche Golfclub van nabij heeft gevolgd.

Vanaf de oorspronkelijke aanleg – moeten we wel een golfcomplex in de Haarlemmermeer willen ? – tot nu toe. Van een sport/vereniging waar indertijd wachtlijsten golden tot de veranderingen in de crisistijd. De golfwereld verkeerde in zwaar weer. Ondanks dat heeft de Haarlemmermeersche Golfclub altijd vooruit gekeken en geïnvesteerd. Met als resultaat een complex dat voorbereid is op de toekomst met een oefencentrum, driving range en par-3 oefenbaan, met Led-verlichting zodat ook na het werk nog gespeeld kan worden. Met het slaan van een ‘Bolstra’ bal van de 1e tee naar de green opende Arthur de nieuwe baan.