De eerste
ERVARINGEN

Voorafgaand aan de officiële opening kon vanaf 1 mei 2019 op de nieuwe Bolstra gespeeld worden.

Wij hebben verschillende mensen gevraagd wat zij er van vonden:

Pieter van Houten:

We konden niet wachten voordat de geheel vernieuwde Bolstra weer open ging. Op 1 mei om 10.00 u was het zover. Jaap Burgers en ik waren de eerste leden die een starttijd geboekt hadden.
1 uur en 50 minuten later hadden we 2x 9 holes Bolstra gelopen. Wouter Voskamp deed Bolstra in 29 slagen, dus dat was het doel. We wilden Wouter natuurlijk verslaan!
Helaas, Jaap en ik moesten tevreden zijn met 32 en 33 slagen… De nieuwe Bolstra is een uitdaging voor beginners én voor de betere spelers. We zij heel benieuwd hoe het spelen met verlichting gaat!

Jaap Burgers HCP 20.1:

Rondje Bolstra is goed bevallen. Veel uitdagender geworden. Greens hebben last van straatgras en er zijn nog wel wat kale plekken door de baan. Kwestie van tijd, denk ik. Hcp 20.1. In buffer gelopen.


Ruud Jacobs HCP 16.5

Zaterdag 4 mei besloten om de nieuwe Bolstra in onze gebruikelijke 18 holes op te nemen.

Wat een feestje. Door goed gebruik van de ruimte liggen er 9 volwaardige holes. Met mooie afstanden, echte greens, echte bunkers en water.

Ook uitdagend. Aantal slagen nog niet bekend, (ivm Matchplay) maar naar verwachting zeker nog niet gehaald.

Jan Knijn:

Op zondag 5 mei liep ik voor de 1ste keer een rondje op de Bolstra. Het was even zoeken hoe de holes liepen, met name van hole 3 naar 4 en van 4 naar 5. Deze holes liggen kort op elkaar en de veiligheid is daar niet optimaal! De baan is uitdagend geworden, het gras moet nog wat groeien, de bunkers zijn goed bespeelbaar en de greens waren traag, hetgeen mij tegenviel, die had ik sneller verwacht (het gras was te hoog). Tijdens de BOCRULELY wedstrijd op 15 mei waren de greens gemaaid en lekker snel. De afslag van hole 7, de lange par 3, nemen de meeste spelers een houten-3, -5 of misschien wel hun driver en dat leidt tot een mogelijke onveilige situatie voor de spelers op
hole 5 op het moment dat de afslag van hole 7 naar links gaat. Conclusie: Een uitdagende par 3 baan met enige aandachtspunten.

Bezoekende competitiespeelsters (Dames senioren 1), die vroeg binnen waren en na hun wedstrijd nog een rondje Bolstra liepen:

Dit is het mooiste oefencentrum dat ik ooit in de competitie ben tegengekomen: de driving range met afslagplaatsen en afstand-aanduiding tot elk target. Perfect. En dan die Bolstra: een reële par-3 baan. Geweldig!! Complimenten!

De Caddiemasters:

We horen heel veel positieve geluiden van de spelers. Opmerkingen van bezoekers: we missen de vroegere dagkaart. En, jammer dat je nu moet reserveren.

Inmiddels hebben we de ervaring dat er net als vroeger altijd wel gespeeld kan worden. Dus: even bellen of vragen als je hier bent of er ruimte is. Dan lukt het meestal wel.


En wat schrijft de pers??

"Het is een grotere baan met excellente oefen- en par-3 speelmogelijkheden. Doordat je deze baan binnen een uur hebt rondgelopen, is het een uitkomst voor drukke, oudere, maar ook beginnende golfers. Voor de ervaren golfer is het een goede oefenbaan met afstanden tot 180 metr. Doordat de baan verlicht is, kun je ook in het naseizoen hier nog prima een balletje slaan."


"Ook voor zakelijke evenementen weet men de Haarlemmermeersche te vinden. Alles is op maat te organiseren."

Bestuur en Management hebben goed geluisterd naar de reacties van de bezoekers (en potentiële nieuwe leden) en hebben daar actie op genomen, zie de zomeractie:

Altijd al willen leren golfen? Boek een les bij een van onze Professionals.
Nog niet van onze vernieuwde oefenfaciliteiten en/of de Bolstra gebruik gemaakt??
Probeer het nu: zie ons programma Learn2Play!