De BAAN

lees hieronder


Tips van de ProNu de Bolstra klaar is hebben we Wouter Voskamp een van onze vier Pro's gevraagd naar zijn tip hoe de holes te spelen.

Allereerst geeft hij aan bij voorkeur te spelen met een zachte bal zodat hoog aangespeeld kan worden. Dit is noodzakelijk omdat de baan nog vrij hard is. Ook de bunkers moeten nog iets inklinken, zodat zij makkelijker worden. Bij de eerste 3 holes opletten voor 'afzwaaiers' vanaf de driving range.

Hole 1: Stroke 13/14

Afhankelijk van de wind kan deze best aanvallend gespeeld worden. Rechts missen is niet zo erg.

Hole 2: Stroke 5/6

Niet te aanvallend spelen, zeker niet bij droogte... rol over de green en je bal verdwijnt in de waterhindernis. Links aanspelen is het beste.

Hole 3: Stroke 11/12

Te ver is niet oké en rechter kant fairway bounced de bal het water in.

Hole 4: Stroke 3/4

Mooiste waterhole lijkt smal, maar  voorbij het water ruimte genoeg en goed aan te chippen.

Hole 5: Stroke 9/10

Beter te kort dan te ver met smallere green.

Hole 6: Stroke 7/18

Links voor afgedekt door een bunker die veel schoten opvangt, rechter kant is veilig. Sla je veel spin en/of hoog dan kun je naar de vlag als deze links staat.

Hole 7: Stroke 1/2

Voor de meesten een kleine par 4. De langste hole met veel speelruimte. In verband met gebruik van de driver wellicht de 'gevaarlijkste' hole. Let dus op de veiligheid. Bij afzwaaien: roep: FORE!!

Hole 8: Stroke 7/8

Een pittige hole: rechtdoor is safe (lekker laten rollen). De smalste green van allemaal en 1 van de drie 130 meter holes met 'out of bounds' aan de linkerkant (hole 9 Lijnden). Hier zien we links nog een stukje ‘Bolstra old course’ heg terug.

Hole 9: Stroke 15/16

De kortste hole voor het clubhuis en risicovol. Half pitch schot tegen een volle lob of sand wedge met de kans dat de bal richting clubhuis vliegt. Zeker echte beginners met weinig golf kennis, maar ook de macho spelers die van de super hoge vlucht willen genieten moeten hier goed opletten.

Tot slot:
Al met al: een 'feel good' baan met betere herstel kansen met de approach dan de oude Bolstra. 
Zeer goede scoringskansen. Naar verwachting zal de playing handicap wel een keer aangepast zal gaan worden.